Coreea de Sud: Volkswagen va rechema la service 125.522 vehicule diesel şi va plăti o amendă de 12,3 milioane dolari

Coreea de Sud a anunţat, joi, că a amendat grupul german Volkswagen cu 12,3 milioane de dolari şi a cerut rechemarea la service a 125.522 vehicule diesel, după ce Guvernul a descoperit montate în motoare echipamente care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante, transmit AFP, DPA şi AP.
Economica.net - joi, 26 nov. 2015, 15:03
Coreea de Sud: Volkswagen va rechema la service 125.522 vehicule diesel şi va plăti o amendă de 12,3 milioane dolari

Hong Dong Gon, director în Ministerul Mediului, a anunţat că vor fi continuate investigaţiile la alte 30.000 de vehicule diesel Volkswagen pentru care nu s-au găsit dovezi de manipulare a emisiilor.

Luna trecută, Guvernul de la Seul a lansat o investigaţie, după ce VW a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante în SUA astfel încât maşinile cu motoare diesel apăreau cu emisii mai scăzute de oxid de azot, substanţă care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul.

Volkswagen va rechema la service 125.522 vehicule diesel cu motoare EA189 vândute în Coreea de Sud, în perioada 2008 – 2015. Printre brandurile ce vor fi rechemate se află Tiguan şi Beetle de la VW şi Audi Q5, Q3 şi A4.

Ministerul Mediului va continua investigaţiile asupra modelelor Golf, Beetle, Jetta şi Audi A3 care utilizează motoare diesel mai noi, EA288. De asemenea, Ministerul Mediului va extinde ancheta şi la 11 branduri auto importate (BMW, Mercedes, Porsche, Volvo, Peugeot şi Ford) şi cinci locale (inclusiv Hyundai Motor şi Kia Motors), urmând să anunţe rezultatele în aprilie.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, mai mult decât tot anul 2020, potrivit celui mai recent raport al SonicWall.......
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA:  Nu este exclus să trecem printr-o inflaţie de 5% sau peste în 2021
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA: Nu este exclus să trecem printr-o ...
“Mă aştept ca rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021 să urce peste 4% (n.a. de la 3,94% cât a fost în iunie ...
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
În plin proces de electrificare, industria auto încearcă să găsească o alternativă la mașinile care folosesc baterii ...
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
Cotidianul american The New York Times a depăşit recent pragul de 8 milioane de abonaţi ai site-ului şi ai ediţiei sale ...