Cum arată noul News Feed al Facebook GALERIE FOTO şi VIDEO

Rețeaua de socializare a dezvăluit schimbările ce vor fi aduse site-ului: imagini mai mari, personalizare și consistență mobilă, potrivit Mashable.com.
Economica.net - joi, 07 mart. 2013, 19:31
Cum arată noul News Feed al Facebook GALERIE FOTO şi VIDEO

Facebook a anunțat joi că va da News Feed-ului o față nouă. Această schimbare reprezintă prima mare revizuire a serviciului de bază al Facebook, de la lansarea Timeline, la sfârșitul anului 2011.

„News Feed-ul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am construit”, a declarat co-fondator-ul și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg. Asemănând News Feed cu „ziarul cel mai personalizat”, Zuckerberg a precizat că „poveștile din jurul nostru merită să fie afișate cu mai mult decât doar text”.

News Feed Noul dispune de trei componente majore:

  • Imagini mai mari
  • Fluxuri multiple
  • Consistență mobilă

O nouă perspectivă asupra imaginilor

Noul look este o schimbare radicală față de vechiul Facebook. Este inspirat din telefonia mobilă și are consistență pe orice device. Când vine vorba News Feed în sine, poveștile sunt mult mai vizuale. Un accent mai mare este dat de imagini, care acum sunt mult mai mari. Fotografiile reprezintă acum 50% din știri și sunt poziționate în față și în centru. Dacă vedeți nuanțe de Instagram – sau Google+  în noul feed, nu sunteți singurii. Facebook spune că urmează tendințele din domeniul designului, fiind evident trendul fotografiilor mari și un design curat, navigabil.

Fluxuri mai multe, mai mult control

În privința fluxurilor de știri, utilizatorii au acum acces la mai multe tipuri de feed-uri și au mai mult control asupra modului în care acestea sunt afișate.

Utilizatorii se pot abona la diferite tipuri de fluxuri, inclusiv feed-uri de la toți prietenii, prietenii apropiați, muzică, fotografii, jocuri și cei pe care un utilizator il urmărește prin „follow”.

Și, pentru cei cărora nu le place noul News Feed, există varianta designului cronologic.
Nu este clar modul în care aceste fluxuri noi va afecta poveștile promovate, conținutul sau impactul pe termen lung asupra brandurilor și paginilor.

Consistența mobilă

Noul News Feed a fost inspirat din telefonia mobilă. Aplicațiile pentru telefoane mobile și tablete aveau nevoie de repere semnificative, astfel s-a agăugat o nouă bară laterală de navigare și mai mult spațiu alb. Bara de instrumente este cea care a suferit cea mai drastică schimbare. Mai concret, în locul unde erau căsuţele cu poze ale secţiunilor Friends, Photos, Maps şi Likes, acum se află doar butoanele text About, Friends, Photos şi More.

De asemenea, căsuţa pentru postare este mutată din partea stângă în partea dreaptă, în timp ce informaţiile despre utilizatori vor fi aranjate cu totul altfel sub poza de profil.

Înțelegând că mai mulți utilizatori accesează Facebook de pe telefonul mobil decât oricând, Facebook a dorit să facă experiența generală mai consistentă, indiferent de platformă. Noul News Feed ca începe să ruleze de astăzi.

 

 

 

 

 

Aşa va arăta noul Homepage

 

 

 VEZI VIDEO

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care pune la dispoziția potențialilor clienți „peste 1200 de autoturisme cu......
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 ...
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...