1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

IT&C

Cum va fi anul 2016 pentru Samsung, după un 2015 cu aşteptări şi griji

Aşteptările Samsung Electronics pentru al 4 - lea trimestru subliniază turbulenţele din sectorul tech, iar competiţia pare să se intensifice anul acesta pentru toate produsele de bază ale gigantului.

19 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Samsung a declarat vineri că profitul operaţional din al 4-lea trimestru a crescut probabil cu 15% faţă de anul anterior, ratând aşteptările şi alimentând grija cu privire la ce va aduce industria tech în noul an din cauza vânzărilor scăzute de gadgeturi, precizează Reuters UK într-un articol cu titlul: „Aşteptările Samsung Electronics pentru al 4-lea trimestru subliniază turbulenţele din sectorul tech”, citat de Noobz.ro.

Competiţia se va intensifica anul acesta pentru toate produsele de bază Samsung, inclusiv smartphone-uri, TV şi cipuri de memorie, pe care compania se baza ca plasă de sigurantă pentru atenuare câştigurilor scăzute înregistrate în urma vânzărilor de telefoane mobile. „Economia globală va continua să aibă o creştere uşoară, în vreme ce nesiguranţa va creşte pe pieţele emergente, însoţite de riscuri financiare”, declară Kwon Oh-hyun, citat de WSJ.

„Câştigurile de pe urma semiconductorilor au fost slabe şi industria smartphone a intrat într-o fază de creştere redusă”, afirmă analistul Jin Sung-hye de la KTB Investment. „Cred că Samsung s-a descurcat bine luând în considerare cererea tot mai scăzută din industria tech”, a mai adăugat acesta.

Citeşte mai departe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO