Cursul a coborât până la 4,4325 lei/euro spre finalul zilei, într-o piaţă liniştită

Moneda naţională s-a apreciat spre finalul sesiunii interbancare locale, iar cotaţiile au coborât până la 4,4325 lei/euro, într-o piaţă cu volume de transfer reduse, potrivit dealerilor.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 14:13
Cursul a coborât până la 4,4325 lei/euro spre finalul zilei, într-o piaţă liniştită

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,4335 – 4,4355 lei/euro, sub închiderea de vineri, de 4,4495 – 4,4500 lei/euro.

La deschiderea şedinţei interbancare, euro a fost cotat la 4,4460 – 4,4480 lei, iar în prima parte a zilei cotaţiile au fluctuat într-un interval îngust, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse.

Rulajele au rămas reduse, însă în a doua jumătate a zilei rata de schimb a coborât treptat, până la un minim de 4,4325 lei/euro.

La finalul şedinţei interbancare de la Bucureşti, zlotul şi forintul afişau evoluţii nesemnificative în raport cu euro.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni un curs de referinţă de 4,4478 lei/euro, cu 0,36 bani mai redus decât cel de vineri.

În sesiunea precedentă, rata de schimb a fost de 4,4514 lei/euro.

Cursul de referinţă leu/franc elveţian a scăzut de la 3,6070 lei/franc la 3,6001 lei/franc.

Pe de altă parte, leul s-a depreciat în raport cu dolarul american, iar rata de schimb a urcat de la 3,2513 lei/dolar la 3,2517 lei/dolar.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României (BNR) în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut la 1,23 – 1,73% pe an, după ce vineri au fost de 1,62% – 2,12% pe an. Dobânzile sunt mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 4,25% pe an.

Dobânzile afişate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au rămas aproape de cele de vineri, la 2,20 – 2,70% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...