1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Cursul euro în următoarele 10 zile: Se stabilizează peste 4,43 de lei, nu fără o incursiune spre 4,42. Ce face dolarul?

Cursul euro a depăşit pragul de 4,43 de lei, aşa cum a avertizat ECONOMICA.NET săptămâna trecută. Creşte probabilitatea ca euro să se stabilizeze peste acest prag şi, eventual, să ţintească spre 4,45 de lei, potrivit estimărilor tehnice ale analiştilor consultaţi. În schimb, dolarul ameninţă să ajungă la paritate cu euro, adică la 4,4 lei, poate chiar până la sfârşitul anului.

28 oct, 2015 | | ECONOMICA.net

„Pare că euro se va aşeza peste 4,43 de lei. Următorul prag este la 4,45 de lei. Fundamental, aici este mai aproape de valoarea reală decât la 4,40–4,42, dar probabil ca în săptămâna următoare va mai reveni sub 4,42 o dată”, estimează Claudiu Cazacu, analistul şef al casei de brokeraj XTB România, la solicitarea ECONOMICA.NET.

În ultima săptămână, cursul euro s-a apropiat şi chiar a trecut peste pragul de 4,43 lei, aşa cum avertizase ECONOMICA.NET săptămâna trecută.

„Ne aşteptăm ca nivelurile ce delimitează intervalul dintre 4,4 şi 4,43 lei/euro să fie relevante, cu precădere din momentul în care piaţa va începe să se mişte” din inerţia relativă, ne spunea acum o săptămână Dan Rusu, analistul senior de la Banca Transilvania.

Noua ţintă a cursului euro după stabilizarea peste 4,43 de lei este 4,45 şi pentru analistul de la Banca Transilvania, prag sugerat de ceea ce în analiza tehnică se numeşte o „retragere Fibonacci”. Pe termen lung „scenariul favorizat (cel mai probabil în opinia lui Dan Rusu, n.r.) rămâne încă acela al aprecierii leului dincolo de pragul de 4,4 lei. Abia anul viitor raliul euro ar urma să ţintgească la 4,5 lei.

Dolarul

"Miscarile curente pe EUR/RON sunt nesemnificative - câteva fracţiuni de procent în jurul cotaţiei pe care o vedem acum. Nu mă aştept ca lucrurile să se schimbe", răspunde Mihai Nichişoiu, de la Tradeville, la întrebările ECONOMICA.NET.

Pe de altă parte, "însă, presiunile de vânzare pe EUR/USD se pot amplifica în aceste săptămâni - şi am putea vedea cotaţii spre paritate, la finalul acestui an. Dacă am dreptate, câtă vreme EUR/RON rămâne stabil, USD/RON ar trebui să se aprecieze spre 4,40", a mai spus analistul de la Tradeville.

Citeşte şi articolele menţionate mai jos în ordinea inversă a apariţiei:

Cursul euro în următoarele 10 zile: Atenţie la tentaţia raidurilor spre pragurile 4,4 lei, respectiv 4,43 lei pe euro

Cursul euro ţinteşte pragul 4,40 lei pe termen scurt, dar apoi se poate îndrepta din nou spre pragul de la 4,5. Articolul explică şi diferenţele dintre prognozele pe termene diferite.

Cursul euro poate ajunge din nou la 4,5 lei şi chiar mai sus, din cauza presiunilor externe din ultimul trimestru al anului

Analiştii: Cursul euro se va stabiliza pentru restul verii. Extremele posibile sunt 4,37 - 4,46 lei / euro

Euro poate urca până la 4,48 lei, pe o tendinţă de creştere temporară - Erste

Cursul euro se va învârti în jurul a 4,44 lei anul viitor, potrivit Erste Group Research - articol apărut in noiembrie anulo trecut

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO