1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Curtea de Conturi face audit la Ministerul Finanţelor cu privire la rectificările bugetare ale Guvernului Cioloş

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru, a declarat joi că la MFP se află, de câteva zile, o misiune de audit a Curţii de Conturi pe tema celor două rectificări bugetare pozitive de anul trecut, efectuate de Guvernul Cioloş.

19 ian, 2017 | ECONOMICA.net

'În cadrul Ministerului Finanţelor se află o misiune de audit a Curţii de Conturi pe această temă - cele două rectificări bugetare de anul trecut. Datele nu sunt încă definitive nici pe execuţie, urmează ca după ce Curtea de Conturi va finaliza acţiunea de audit să primiţi unele informaţii. Şi ei se focusează pe întrebările care au fost puse în cadrul comisiilor parlamentare', a spus Daniela Pescaru, în cadrul audierii sale de către membrii Comisiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care fac o anchetă parlamentară cu privire la rectificările bugetare pozitive de anul trecut.

Ea a menţionat că evaluarea veniturilor potenţiale ale bugetului general consolidat se realizează de o direcţie specializată din Ministerul Finanţelor.

Potrivit acesteia, nu se ştiu încă veniturile definitive realizate la buget pe anul trecut, iar aceste date vor fi cunoscute pe 25 ianuarie, când Ministerul Finanţelor pune pe site execuţia pentru luna anterioară.

'Ţinta noastră principală, a Departamentului buget la care lucrez, la elaborarea bugetului, este să nu derapăm de la ţinta de deficit propusă. Pe anul trecut am avut o ţintă de deficit în termeni cash de 2,8%. După aceste estimări preliminate, deficitul a fost de circa 2,59%', a arătat aceasta.

Daniela Pescaru a explicat că în decembrie 2016 veniturile la buget au fost mai mici, comparativ cu luna decembrie 2015, cu 7.968,9 milioane de lei.

'Veniturile realizate în luna decembrie şi noiembrie 2016 sunt mult sub cele la care eu mă aşteptam, dar până la primirea tuturor informaţiilor privind execuţia bugetară nu pot să spun care a fost motivul', a adăugat Pescaru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO