Atac la Dacia Logan 2: Peugeot scoate o maşină low-cost FOTO

Peugeot a anunţat lansarea la Salonul Auto de la Paris din septembrie a unui sedan compact low-cost cu indicativul 301. Maşina este destinată pieţelor emergente: Europa Centrală şi de Est, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia, America de Sud şi Africa.
Economica.net - joi, 24 mai 2012, 12:42
Atac la Dacia Logan 2: Peugeot scoate o maşină low-cost FOTO

Peugeot 301 va fi fabricat la uzina din Vigo, Spania şi va fi comercializat începând cu luna noiembrie în Turcia, după care vânzările vor începe şi în celelalte regiuni.

Francezii nu au comunicat preţurile sedanului compact, dar presa franceză spune că se va situa se va situa între Skoda Rapid şi Dacia Logan 2, dar mai aproape de preţul Skodei Rapid şi un pic mai departe de Logan 2. Totuşi, echiparea standard la Peugeot 301 care se anunţă mai bogată decât a Loganului 2, ar putea face din sedanul Peugeot un rival pentru Logan 2.

Skoda Rapid care are o platformă Volkswagen este cea mai scumpă dintre cele 3 sedanuri compacte, în timp ce Dacia este cea mai ieftină. Peugeot 301 poate fi o alternativă pentru cei care vor o maşină ieftină care să fie mai bine echipată decât Dacia şi mai ieftină decât Skoda Rapid. Toate cele trei maşini vor fi lansate la Salonul Auto de la Paris din septembrie.

Peugeot 301 marchează schimbarea sistemului de indicative pentru modelele constructorului francez. Astfel, ultima cifră din nummele modelului (ex: 306, 301, 308) nu va mai indica a câta generaţie este maşina (vezi 308, a opta generaţie), ci nivelul  de gamă, de la cea mai ieftnă, la clasa premium. 301 arată că modelul va fi cel mai acesibil din gama Peugeot.

Motorizări Peugeot 301

Benzină

    1,2 litri VTi 72 cai putere,  trei pistoane
    1,6 litri VTi 115 cai putere

Diesel

    1,6 litri Hdi, turbo diesel 92 cai putere

În funcţie de versiune, modelele Peugeot 301 vor fi echipate ABS, ESP, asistenţă de frânare de urgenţă, aer condiţionat cu reglaj electronic, sistem audio cu MP3 cu USB, Bluetooth, senzori de parcare pe zona din spate. Echiparea poate ajunge până la 4 airbaguri.

Dimensiuni            Skoda Rapid             Dacia Logan       Peugeot 301

Lungime:                 4,39 m                 4,26 m                  4,44 m

Volum portbagaj:      460 litri                510 litri                 506 litri

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...