1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Daea: România are 4,8 milioane hectare de păşuni şi fâneţe, dar nu există ”încărcătura de animale” pe care o putem avea

România are 4,8 milioane hectare de păşuni şi fâneţe, pentru care nu există însă ”încărcătura de animale” pe care o putem avea, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a menţionat că drumul corect pe care trebuie să-l urmeze autorităţile este de a zootehniza ţara, scrie News.ro.

26 apr, 2018 | News.ro

"România are 4,8 milioane hectare de păşuni şi fâneţe. Practic, această suprafaţă înseamnă Olanda, Elveţia şi Belgia deopotrivă ca suprafaţă agricolă. Această rezervă formidabilă pe care o are ţara trebuie întreţinută în mod natural. Sunt puţine locurile unde mâna omului intervine pentru îmbunătăţire, ceea ce este rău şi este ca obiectiv în vizorul nostru", a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o conferinţă organizată de retailerul Carrefour România, potrivit News.ro.

El a spus că pentru această suprafaţă nu există "încărcătura de animale" pe care o putem avea, iar "vaca şi taurina de carne" pot folosi această resursă până la o anumită altitudine, precizând, în acest context, că în acest an este pentru prima dată când subvenţiile la taurine sunt acordate înainte de 1 decembrie.

"Avem în acest moment cele două obiective, care sunt în spatele obiectivului general de zootehnizare a ţării, anume de a creşte producţia şi apoi de a promova şi a valorifica această producţie", a mai spus ministrul Daea, susţinând că obiectivul este ca România să producă pe măsura consumului şi să exporte.

De asemenea, ministrul Agriculturii consideră că România este "ruptă" din punct de vedere "agricol, structural", iar "drumul corect este zootehnizarea ţării": "Ca om al naţiei acesteia, văd şi analizez drumul corect pe care trebuie să-l urmăm, acela de a zootehniza ţara. România este ruptă din punct de vedere agricol, structural. Rezultatele de producţie vegetală pe anul trecut sunt excepţionale, ocupăm locul unu în Uniunea Europeană la floarea-soarelui şi la porumb, suntem în faţa Franţei la producţia de porumb, dar ce folos dacă nu avem capacitate de consum?".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO