1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Dăianu (ASF): În piaţa asigurărilor există carenţe în actele normative

În piaţa asigurărilor din România există carenţe în actele normative, a declarat marţi prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, la finalul audierii sale din Comisia de buget-finanţe din Senat.

11 mar, 2014 | Agerpres

'În ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, avem carenţe în actele normative. Au fost senatori care au pledat pentru o intervenţie mai fermă a Autorităţii în ceea ce priveşte protecţia asiguraţilor. Pe bună dreptate s-a remarcat, de pildă, că atunci când sunt cazuri flagrante de malpraxis, de abuzuri pe piaţă, pare că Autoritatea nu intervine. Nu se poate interveni, de pildă, în stabilirea preţurilor, tarifele practicate de companiile de asigurări. Această interpretare are şi ea limitele sale. Ea poate să fie mulţumitoare într-un sens foarte strâmt', a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, o autoritate de reglementare şi supraveghere trebuie să vadă dacă sunt condiţii corecte pe piaţă şi dacă se încearcă înlăturarea abuzurilor.

'Eu cred că ar trebui, poate, ca Autoritatea să lucreze împreună cu Consiliul Concurenţei, fiindcă peste tot în Europa autorităţile din acest domeniu al supravegherii modului în care funcţionează piaţa din punct de vedere concurenţial, deci, asemenea autorităţi pot să conlucreze cu o autoritate de reglementare şi supraveghere a pieţelor financiare. Dacă practicile nu sunt corecte, se poate şi trebuie să se intervină, chiar dacă cineva ar putea să spună 'dar lasă piaţa să stabilească un preţ'', a explicat prim-vicepreşedintele ASF.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO