Daimler va investi miliarde de euro în modernizarea fabricii din Germania

Grupul german Daimler va investi miliarde de euro în următorii ani pentru a-şi moderniza principala fabrică din Germania şi pentru a menţine stabilă forţa de muncă la aproximativ 18.700 de persoane, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 20 mart. 2015, 04:55
Daimler va investi miliarde de euro în modernizarea fabricii din Germania

În 2015, Daimler va cheltui un miliard de euro (1,06 miliarde de dolari) pentru modernizarea fabricii din Untertuerkheim, care produce motoare, osii şi sisteme de transmisii pentru modelele Mercedes-Benz, scrie Agerpres.

Compania germană are ca obiectiv şi reduceri de costuri „de aproximativ sute de milioane de euro până în 2020”, iar în urma negocierilor cu sindicatele va fi menţinută stabilă forţa de muncă la aproximativ 18.700 de persoane.

Liderii pieţei automobilelor de lux sunt BMW, Audi şi Mercedes. Atât Audi, cât şi Mercedes, şi-au propus să devanseze BMW în termeni de vânzări până la finele deceniului şi, în ultima vreme, au redus decalajul. În primele două luni ale acestui an, Audi a vândut mai multe autovehicule decât marca BMW, în timp ce Mercedes a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a vânzărilor în rândul celor trei producători germani de automobile de lux.

Anul trecut, Mercedes s-a situat pe locul trei în topul vânzărilor de automobile de lux, după ce a livrat 1,65 milioane de vehicule, un avans de 13% faţă de 2013. Este cea mai rapidă rată de creştere în rândul producătorilor de automobile de lux.

Conform estimărilor IHS Automotive, în 2020, BMW ar putea vinde 2,22 milioane de vehicule, faţă de 2,1 milioane Audi şi 1,95 milioane Mercedes.

Industria auto reprezintă un element de bază al economiei Germaniei, concentrată pe export, ajutând la reducerea ratei şomajului la doar 5%, în timp ce zona euro se confruntă cu un nivel ridicat, de 11,4%.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate destinate autoturismelor de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...