Dan Diaconescu: Dau banii până la 1 octombrie. Ponta n-o să-mi dea acțiunile!

"Voi trimite banii Guvernului în cel mult 10 zile, dacă nu intervine ceva. O parte merg către salarii și alta către reluarea activității", a promis salariaților Oltchim proaspătul câștigător al licitației pentru pachetul majoritar de acțiuni al combinatului, Dan Diaconescu.
Andreea Budica - vin, 21 sept. 2012, 19:26
Dan Diaconescu: Dau banii până la 1 octombrie. Ponta n-o să-mi dea acțiunile!

Dan Diaconescu, afirmă că deține banii pentru achiziție și că-i va plăti exact când i-ar fi plătit și PCC. Pe de altă parte, el susține că el va primi acțiunile de-abia în februarie și că va veni momentul în care va striga el după premierul Ponta „infractorule!”. El nu exclude posibilitatea de a-și primi acțiunile de-abia martie sau, în cel mai rău caz în septembrie 2013.

„Nu știu de unde apare această întrebare, nimeni, la nicio licitație din România nu a fost întrebat dacă are banii. Unii n-au mai plătit. Alții s-au retras și, apoi, compania a fost dată la următorii din licitație, sau compania a fost vândută la fier vechi. Până acum, am fost criticat că sunt bogat, acum că sunt sărăntoc. Vulpescu m-a întrebat când plătesc și am spus că voi plăti când ar fi plătit PCC-ul. Să vedeți după ce fac viramentul bancar ce voi striga după Ponta, sa-mi dea acțiunile. Pentru că acestea vor intra în proprietatea mea în februarie”, a spus Diaconescu la România Tv.

Înainte de plată, Diaconescu pune condiții. Dorește garanții scrise că în două zile de la plata pentru pachetul de acțiuni de la Oltchim, banii vor fi transferați către salariile angajaților de la Oltchim. El va cere statului ajutor și pentru cumpărarea Arpechim, Oil Terminal și CET Râmnicu Vâlcea.

Patronul OTV și-a exprimat, de asemenea, speranța că niciun creditor al Oltchim nu vor solicita insolvența combinatului.

„Am rugat Guvernul să ne garanteze, în scris că, dacă vom face viramentul bancar, să facă transferul către Oltchim, să-și plătească salariile. Eu trebuie să fac un audit, să urmez mai multe proceduri, toate lucrurile acestea se termină în februarie. Privatizarea nu s-a încheiat, sperăm că nu dorește nimeni să dureze mai mult de câteva zile, sper că nu ne bagă nimeni în insolvență”, a adăugat Diaconescu.

Cine este partenerul misterios? Ușor de ghicit răspunsul: poporul român! Diaconescu suține că are un contract cu un colos din domeniul petrochimiei mondiale, însă, înțelegerile contractuale nu-i permit să divulge numele acestuia până în decembrie.

„Partenerul meu cel mai important este poporul român. Le voi da poate prin vânzare, sau prin donație angajaților de la Oltchim. Durează vreo lună de zile până firma mea se listează la bursă și apoi voi da posibilitatea oamenilor să cumpere acțiuni. Partenerii internaționali au vrut să vină în România de 20 de ani încoace și au fost refuzați. Voi anunța în jurul datei de 10 decembrie cine sunt, pentru că avem un acord. Ei sunt alungați din România pentru că, atunci când câștigă, sunt certați că de ce au câștigat. Ei au vrut să ia cu câteva miliarde de euro Oltchim, Oil Terminal și un CET. La sfârșit au semnat un acord, iar a doua zi, s-a schimbat caietul de sarcini iar oamenii aia au făcut pareză, ei au cerut coversie de datorii, n-au înțeles de ce nu li se acordă drept de preemțiune pentru Arpechim”, a mai spus Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, presei, la Târgu Mureş, că aşteaptă ca persoana care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea să se prezinte în maxim zece zile cu banii, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracţiune.

Te-ar mai putea interesa și
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, mai mult decât tot anul 2020, potrivit celui mai recent raport al SonicWall.......
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA:  Nu este exclus să trecem printr-o inflaţie de 5% sau peste în 2021
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA: Nu este exclus să trecem printr-o ...
“Mă aştept ca rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021 să urce peste 4% (n.a. de la 3,94% cât a fost în iunie ...
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
În plin proces de electrificare, industria auto încearcă să găsească o alternativă la mașinile care folosesc baterii ...
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
Cotidianul american The New York Times a depăşit recent pragul de 8 milioane de abonaţi ai site-ului şi ai ediţiei sale ...