1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Urmează întărirea dolarului, spune OTP. Şi lansează primul fond mutual în USD de pe piaţa noastră

Preşedintele OTP Asset Management, Dan Popovici, anticipează pentru acest an o întărire a dolarului faţă de alte monede, pe fondul evoluţiei pozitive a economiei americane, potrivit Agerpres. Compania a lansat primul fond mutual în dolari din România.

03 feb, 2014 | Agerpres

'Datele economice care vin din Statele Unite sunt din ce în ce mai bune şi noi ne aşteptăm la o întărire a dolarului şi vrem să oferim clienţilor noştri o expunere pe o monedă în legătură cu care noi ne aşteptăm să se întărească faţă de alte valute', a spus, luni, preşedintele OTP Asset Management, Dan Popovici, cu prilejul lansării fondului de investiţii OTP Dollar Bond, denominat în dolari.

Potrivit sursei citate, clienţii simt din ce în ce mai mult o oarecare 'frustrare' referitoare la evoluţia ratelor de dobândă.

'Credem că prin acest fond putem oferi alternative de investiţii, pentru că, în ultimii ani, clientul român a fost obişnuit cu rate de dobândă foarte mari, iar în momentul de faţă ratele de dobândă sunt mult mai jos decât acum şase luni sau un an. Eu cred că fondurile de investiţii reprezintă soluţia pentru diversificare, pentru o parte din sumele economisite de clienţii din România', a explicat Popovici.

Acesta consideră că plasamentele în fonduri de investiţii rămân o alternativă profitabilă, comparativ cu depozitele bancare.

'Vineri, randamentele pe emisiunile româneşti de obligaţiuni, arătau că cel mai mic randament ar fi pe România 2022, undeva la 4,65 în dolari, având un cupon de 7,75. Cel mai mare randament este pentru un bond foarte lung. Este România 2043, care are un randament în dolari de 6,2 la sută. Randamentele sunt foarte mari, faţă de ceea ce se oferă în prezent ca randamente la depozitele denominate în dolari', a arătat Popovici.

Directorul Diviziei de retail banking a OPT Private Banking, Corina Stoica, a arătat că în ianuarie, Ministerul de Finanţe s-a împrumutat pe 30 de ani din Statele Unite, la un randament de 6,25 la sută, iar emisiunea acestuia la 10 ani a fost la un randament de 5 la sută, pe dolari.

'Aceasta în condiţiile în care piaţa depozitelor ne arată un randament undeva pe la doi la sută, la scadenţe medii şi lungi. Noi plătim undeva la 2,25 la sută, la maturităţi între şase, nouă luni, la doi ani, în dolari. La lei avem randamente de 3,80 la sută, la scadenţele de la trei luni la doi ani, iar la euro unde va la 2,60 la sută, la scadenţe lungi. Băncile s-au aliniat la reducerile de dobândă de referinţă ale BNR', a spus Stoica.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO