1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Dăncilă, Meleşcanu, Toader şi Negrescu s-au întâlnit cu şefii de misiuni diplomatice din statele membre UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la un dejun de lucru cu şefii de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditaţi la Bucureşti, se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

22 mai, 2018 | Agerpres

Potrivit sursei citate, la întrevedere au mai fost prezenţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Guvernul precizează că discuţiile s-au axat pe măsurile interne întreprinse la nivel guvernamental şi pe acţiunile de politică externă realizate de la ultima întâlnire în acest format, din luna martie, cu accent pe subiectele de interes de pe agenda europeană.

'Şeful Executivului a prezentat măsurile avute în vedere de către Guvern în scopul stimulării şi atragerii investitorilor străini, precum crearea unui Fond special de finanţare a contractelor de parteneriat public-privat care se încadrează în categoria proiectelor strategice. De asemenea, a anunţat pregătirea unui pachet de scheme de ajutor de stat, bine structurat pe domenii prioritare', se arată în comunicat.

Totodată, prim-ministrul a reafirmat interesul Guvernului pentru stimularea cercetării şi inovării ca elemente definitorii pentru maximizarea potenţialului de dezvoltare şi asigurarea unei creşteri economice eficiente, sustenabile şi de durată.

Viorica Dăncilă a prezentat şefilor de misiuni ai statelor membre ale Uniunii Europene şi stadiul pregătirilor Preşedinţiei României la Consiliul UE. De asemenea, premierul a arătat că a fost adoptată o primă versiune a tematicilor de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Printre subiectele abordate la dejunul de lucru s-au mai numărat cadrul financiar multianual 2021-2027, dosarul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Guvernul mai precizează că un alt subiect abordat de participanţii la dejunul de lucru a vizat principalele modificări ale Codului penal şi de procedură penală.

'Ministrul Justiţiei a răspuns întrebărilor privind Raportul GRECO şi amendamentele aflate în dezbatere la Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei din cadrul Parlamentului. Ministrul Justiţiei a prezentat, totodată, aspecte legate de deciziile Curţii Constituţionale', se precizează în comunicat.

Totodată, 's-a realizat un schimb de opinii cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, ministrul Afacerilor Externe prezentând stadiul procesului intern de evaluare', se mai arată în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO