De ce merită să îţi iei iPhone 5 din SUA. Cu cât e mai scump în România

Săptămâna trectută operatorii au lansat oficial noul iPhone 5 în România, dar nu au fost afişate şi preţurile fără conectare ale terminalelor.
laurentiu.matache - mar, 06 nov. 2012, 10:35
De ce merită să îţi iei iPhone 5 din SUA. Cu cât e mai scump în România

Foarte mulţi fani ai terminalului aleg să îl achiziţioneze din Statele Unite ale Americii unde preţurile sunt cu mult mai mici în comparaţie cu cele din România.

Astfel un iPhone 5 decodat de 16GB se comercializaeză peste Ocean costă 507 euro (649 de dolari), cel de 32 GB costă 586 euro ( 749 de dolari), iar cel de 64 de GB costă 664 de euro (849 de dolari). Preţurile sunt prezentate de GSM Arena şi reprezintă cotaţiile de pe site-ul Apple.

În reţeaua de magazine al operatorului Vodafone România un iPhone 5 de 16 GB costă nici mai mult nici mai puţin de 739 de euro cu aproximativ 45% mai mult în comparaţie cu preţurile practicate în SUA, iar un iPhone 5 de 32 de GB costă 859 de euro cu aproximativ 46% mai mult, iar cel de 64GB costă 979 euro cu aproape 50% mai mult ca la americani.

Cel mai mic preţ practicat de Vodafone România pentru terminalul celor de la Apple este de 299 de euro cu un abonament de 59 de euro/lună, încheiat pe o perioadă de 24 de luni.

Cosmote România nu comercializează iPhone 5 fără abonament, operatorul având cel mai mic preţ de pe piaţă pentru terminal de 222 de euro cu un abonament de 55.8 euro/lună, încheiat pe o perioadă de doi ani.

La Orange România, iPhone 5 de 16 GB costă 749 de euro mai scump cu 46%,  cel de 32GB costă 849 de euro, iar cel de 64 de GB costă 949 de euro.

La ISTYLE, premium resellerul Apple în România preţul este şi mai ridicat ca la operatori. Un terminal  iPhone 5 de 16 GB costă 778 de euro, iar cel de 32 costă aproape 900 de euro.

Dacă aveţi prieteni în SUA şi vă doriţi iPhone 5 nu ezitaţi să îi rugaţi să va achiziţioneze unul, chiar dacă adaugaţi taxele de transport ieşiţi semnificativ în câştig.

Ţara care interzice telefoanele iPhone

 Programul Rabla pentru iPhone 5 la Orange. Vezi câţi bani primeşti pe telefonul tău

Unde găseşti cel mai ieftin iPhone din România

Galaxy S3 Mini s-a lansat şi în România. Vezi cât costă

Telefonul care bate iPhone 5 şi Galaxy SIII la viteză


Te-ar mai putea interesa și
Statele din zona euro au în vedere un sprijin temporar şi ţintit în contextul inflaţiei mari
Statele din zona euro au în vedere un sprijin temporar şi ţintit în contextul inflaţiei mari
Miniştrii de Finanţe din zona euro ar putea să promită luni că programele naţionale de asistenţă, în contextul creşterii costurilor la energie, vor fi temporare şi ţintite, astfel încât......
AFEER: Modificările OUG 119 distrug piaţa de energie. Există riscul să se ajungă la un blocaj general, deconectarea unor consumatori şi raţionalizare
AFEER: Modificările OUG 119 distrug piaţa de energie. Există riscul să se ajungă la un blocaj general, deconectarea ...
Modificările aduse în Senat la OUG 119/2022 vor crea disfuncţionalităţi şi mai mari pe piaţa de energie, se arată ...
O nouă legătură de mare viteză cu Ungaria. Drumul expres Satu Mare- Oar va fi racordat la rețeaua maghiară – proiect MTI
O nouă legătură de mare viteză cu Ungaria. Drumul expres Satu Mare- Oar va fi racordat la rețeaua maghiară – ...
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat luni în dezbatere un proiect pentru aprobarea în Guvern a ...
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii septembrie, la nivelul de 43,711 miliarde ...