De ce nu a avut Diablo III lansare oficială în România

Dacă în majoritatea ţărilor europene Blizzard împreună cu distribuitorii a organizat lansarea oficială a jocului Diablo III cu mare fast, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în România.
laurentiu.matache - lun, 04 iun. 2012, 21:05
De ce nu a avut Diablo III lansare oficială în România

Surse din piaţă au declarat pentru ECONOMICA.NET că Best Distribution până în trecut cel mai mare distribuitor de jocuri din România a pierdut licenţa pentru jocurile din portofoliul Activision – Blizzard, motiv pentru care jocul nu a mai beneficiat de o lansare oficială.

Best Distribution a făcut parte din grupul RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, până în 2007 când divizia de jocuri a fost achiziţionată de compania grecească CD Media, lider pe piaţa elenă de distribuţie a jocurilor pentru PC.

Potrivit aceloraşi surse, portofoliul s-ar afla la Michael Allardin până nu demult directorul general al firmei de distribuţie din România, iar de la lansare, Diablo III a fost comercializat în România în aproximativ 10.000 de unităţi.

Jocul celor de la Blizzard a avut parte de lansări în reţele Altex şi Flanco, cei mai mari retaileri de pe piaţa din România.

Best Distribution a pierdut din portofoliu, Crash Bandicoot series, Call of Duty series, Marvel Video Games, Spyro the Dragon series, Tony Hawk series, James Bond series, Guitar Hero series, Prototype series, Transformers, World of Warcraft, seria Warcraft, seria Starcraft şi seria Diablo.

Conform datelor de pe Ministerul de Finanţelor Publice, Best Distribution a încheiat anul 2010 cu afaceri de 8.840.000 de euro în creştere 22% faţă de 2009 când a avut vânzări de 7.200.000 de euro. Deşi anul 2010 a fost unul dificil pentru companiile din România, firma de distribuţie a avut un profit net de 440.000 de euro.

Reprezentanţii SC BEST DISTRIBUTION S.R.L nu au putut fi contactaţi până la publicarea acestui material.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...