1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

News

Deblocare fonduri UE Mediu şi Competitivitate: CE ar putea rambursa 120 milioane euro într-o primă etapă

Comisia Europeană ar putea rambursa României aproximativ 120 de milioane de euro, într-o primă etapă, după deblocarea Programelor de fonduri europene de Mediu şi Competitivitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

16 sep, 2015 | Agerpres

'Comisia Europeană a considerat că măsurile luate de noi au dus la funcţionarea corectă a sistemelor manageriale şi de control şi, în consecinţă, se pot relua transferurile de la bugetul comunitar către bugetul României. Ca rezultat, estimăm că într-o primă etapă vor fi rambursate către România aproximativ 120 milioane euro, aferente declaraţiilor de cheltuieli deja transmise', a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit acestuia, MFE se pregăteşte pentru a fi certificate şi transmise către CE declaraţii de cheltuieli în valoare totală estimată de aproximativ 221 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că vor fi decontate şi alte sume aferente axelor deblocate acum.

Anunţul vine după ce marţi Comisia a decis reluarea plăţilor către România în cadrul POS Mediu şi POS Creşterea Competitivităţii Economice.

În luna aprilie a acestui an, CE a decis întreruperi temporare ale rambursărilor către România pentru axe ale POS CCE, POS Mediu, POSDRU. De atunci, plăţile au fost asigurate de la bugetul de stat. La începutul lunii septembrie, CE a decis şi deblocarea plăţilor pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, România urmând să primească, până la sfârşitul acestei luni, 480 de milioane de euro pentru cheltuielile efectuate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO