Dentstore, unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente stomatologice din ţară, a rulat afaceri nete de 211,33 de milioane de lei în 2021, cu peste 22% mai mari decât în 2020. Compania, preluată de Dental Ventures Capital

Dentstore, unul dintre cei mai mari distribuitori din România de echipamente pentru cabinetele stomatologice, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 211,33 de milioane, în creştere cu peste 22% faţă de nivelul anului 2020, potrivit bilanţurilor firmei, comparate de Economica.net. Medical Capital, Flexonomics şi Algiz au ieşit din societatea Dentstore care a fost preluată de compania Dental Ventures Capital.
Cristina Şomănescu - joi, 26 mai 2022, 14:04
Dentstore, unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente stomatologice din ţară, a rulat afaceri nete de 211,33 de milioane de lei în 2021, cu peste 22% mai mari decât în 2020. Compania, preluată de Dental Ventures Capital

Dentstore SRL, unul dintre cei mai mari distribuitori de consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, a avut afaceri nete de 211,33 de milioane de lei în anul 2021, cu 22,4% mai mari decât cele realizate în anul 2020, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.

Dentstore a avut marjă de profit net de 7,88% în anul 2021, cu peste 3 puncte procentuale mai mică decât cea obţinută în anul 2020, reiese din rezultatele financiare ale societăţii, analizate de Economica.net. Societatea a lucrat cu un număr mediu de 89 de salariaţi în anul 2021, în creştere uşoară faţă de nivelul indicatorului din anul 2020. Portofoliul companiei cuprinde peste 15.000 de produse şi circa 150 de mărci.

Până recent, asociaţii companiei Dentstore SRL au fost:

  • Medical Capital Holding SRL – cu 63% din capitalul social;
    Flexonomics Holding SRL care deţine 27% din capitalul social al societăţii;
    Algiz Holding SRL care are 10% din capitalul social al firmei.

La 4 mai, cei trei asociaţi ai Dentstore au aprobat transferul capitalului social al societăţii către Dental Ventures Capital care devine astfel singurul asociat al companiei Dentstore, reiese dintr-o decizie a asociaţilor, obţinută de Economica.net.

  • Dental Ventures Capital SRL este o companie de tip holding care face parte din grupul Abris, prezent pe piaţa din România prin mai multe companii care desfășoară activităţi în domenii precum: distribuția de consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, reciclare – colectare de deşeuri şi producție de fibre din polyester reciclat, sectorul produselor igienico-sanitare, lucrări de instalații electrice, activități de realizare a softului la comandă și furnizare de servicii privind sistemele/centrele de securitate etc.

Economica.net vă aminteşte că la 24 decembrie 2021, cei trei asociaţi ai Dentstore SRL, în calitate de vânzători, şi Dental Ventures Capital SRL, în calitate de cumpărător, au încheiat un contract de vânzare – cumpărare pentru transferul tuturor celor 794.800 părți sociale deţinute de asociați în compania Dentstore, reprezentând tot capitalul social al societății, către Dental Ventures Capital.

Preluarea companiei Dentstore de către Dental Ventures Capital a fost autorizată de Consiliul Concurenţei, potrivit unui comunicat remis Economica.net joi, 26 mai.

  • În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Prin preluarea societăţii Dentstore, Dental Ventures Capital preia, indirect, şi societatea Rebox Concept SRL, deţinută de Dentstore.

Cine e noul asociat al Dentstore SRL

Dental Ventures Capital a fost înregistrată la Registrul Comerţului în decembrie 2021. Firma e deţinută de Dental Investments Holding SA, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.ro.

Dental Investments Holding SA mai deţine integral şi societatea Dentotal Protect SRL.

Asociaţii firmei Dental Investments Holding SA sunt Dakr Holdings Limited cu 99,9998% din capitalul social şi Amodini Limited – cu 0,0002 % din capitalul social, ambele societăţi – înregistrate în Cipru, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net prin intermediul portalului de profil Termene.ro.

Sursă foto: Dentstore.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...