1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Deutsche Bank, "amendată" cu 170 de milioane de dolari pentru că a manipulat dobânda Euribor

Grupul bancar german Deutsche Bank va plăti în SUA 170 de milioane de dolari pentru soluţionarea litigiului judiciar în care este acuzat că, împreună cu alte bănci, a conspirat în vederea manipulării dobânzii Euribor, o rată de referinţă pentru operaţiunile interbancare, transmite Reuters.

13 iun, 2017 | Agerpres

Un acord preliminar în acest sens a fost încheiat luni cu autorităţile din SUA şi trebuie aprobat de judecători.

Acordul vine după alte acorduri similare încheiate cu băncile britanice Barclays Plc şi HSBC Holdings Plc pentru 94 de milioane de dolari şi, respectiv, 45 de milioane de dolari, care au fost aprobate de tribunal.

Investitorii acuză băncile că au conspirat pentru manipularea dobânzii Euribor şi fixarea preţurilor la derivatele Euribor în perioada iunie 2005 - martie 2011, încălcând legislaţia din SUA.

În aprilie, Rezerva Federală americană (Fed) a amendat Deutsche Bank cu 156,6 milioane de dolari, pentru încălcarea normelor pe pieţele de schimb valutar şi pentru nerespectarea 'regulii Volcker'.

Deutsche Bank va trebui să plătească 136,9 milioane de dolari pentru că i-a lăsat pe traderii săi de pe pieţele valutare să opereze în condiţii riscante, a explicat Fed.

Cea mai mare bancă germană 'nu a reuşit să detecteze şi să corecteze faptul că traderii săi utilizau chat room-urile pentru a comunica poziţiile concurenţilor' precizează Fed.

De asemenea, Deutsche Bank va trebui să plătească şi o amendă de 19,7 milioane de dolari pentru că nu a respectat interdicţiile cuprinse în 'regula Volcker', după numele fostului preşedinte al Fed, Paul Volcker, care împiedică băncile să facă speculaţii cu banii clienţilor lor.

Euribor este stabilit zilnic la Bruxelles de un grup de aproximativ 40 bănci, pe baza dobânzilor la care băncile estimează că se pot împrumuta între ele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO