Deutsche Bank şi Santander au picat testele de stres din SUA

Aproape toate marile bănci americane au trecut testele de stres din acest an derulate de Rezerva Federală (Fed), excepţie făcând subsidiarele Deutsche Bank şi Santander din SUA, transmit AP şi BBC.
Economica.net - joi, 30 iun. 2016, 06:15
Deutsche Bank şi Santander au picat testele de stres din SUA

Exerciţiul evaluează capacitatea instituţiilor financiare care operează în SUA de a rezista unei noi crize financiare majore. Testele de stres au fost introduse ca răspuns la criza financiară din 2008 şi urmăresc dacă principalele 33 de bănci care operează în SUA pot să rămână operaţionale chiar şi într-o perioadă de criză financiară severă şi recesiune.

Santander Holdings şi Deutsche Bank Trust Corp au picat şi anul trecut testele de stres din SUA.

Fed a anunţat că „persistă slăbiciuni substanţiale şi extinse” în planurile celor două bănci privind majorarea capitalului, chiar dacă s-au înregistrat unele îmbunătăţiri.

În timp ce toate cele 31 de mari bănci americane au trecut testele de stres, Morgan Stanley a obţinut doar aprobarea condiţionată şi trebuie să prezinte un nou plan de majorare a capitalului până la sfârşitul anului. Băncile care au trecut testele de stres pot majora dividendele sau îşi pot răscumpăra acţiunile.

Cele mai mari bănci americane după active sunt JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp, Citigroup Inc şi Wells Fargo & Co.

Cel mai sever scenariu al testelor de stres indica o recesiune profundă în SUA, care ar fi dus la scăderea pieţei bursiere cu 50%, creşterea şomajului la 10% şi scăderea cu 25% a preţului la locuinţe. De asemenea, a fost inclusă o recesiune severă în zona euro şi în Marea Britanie, dar nu s-au luat în calcul efectele ieşirii acesteia din UE – Brexit.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...