1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Dezastru pe șantierele de autostrăzi: constructorii au încetinit dramatic ritmul de lucru în februarie, înainte să fie loviți de coronavirus

Luna februarie nu a fost una tocmai favorabilă pentru lucrările la autostrăzi. Cifrele oficiale arată o încetinire dramatică a ritmului de lucru, deși în acea perioadă încă nu izbucnise puternic criza coronavirusului. Singurul constructor care a raportat totuși un progres notabil este Dorinel Umbrărescu, pe Centura Bacăului (foto), care include primii kilometri de autostradă din Moldova.

18 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

După ce în lunile anterioare constructorii de top raportau progrese de peste 2 puncte procentuale, în luna februarie doar unul singur a mai depășit acest prag. 

Dorinel Umbrărescu a ajuns luna trecută la un stadiu al lucrărilor de 47,50% pe Centura Bacăului, după un avans de 2,5 puncte procentuale față de ianuarie.

În clasamentul constructorilor de autostrăzi urmează orădenii de la Trameco, cu un progres de un punct procentual pe mini-lotul Biharia - Borș din Autostrada Transilvania în a doua lună a anului.

Și italienii de la Astaldi au înregistrat în februarie un avans de 0,9 puncte procentuale pe lotul Iernut - Chețani din Autostrada Transilvania, până la un grad de execuție de 86,27%.

Restul constructorilor au raportat progrese foarte mici, în timp ce italienii de la Tirrena Scavi nu au mai raportat niciun avans pe tronsonul 1 din Drumul Expres Craiova - Pitești de mai bine de patru luni.

Mai mult, pe două șantiere se pare că lucrările au regresat. Mai exact, pe lotul Râșnov - Cristian din Autostrada Comarnic - Brașov, stadiul lucrărilor a scăzut la 18,58% în februarie, față de 18,94% în ianuarie. Reprezentanții CNAIR ne-au precizat că pe acest șantier e mai degrabă stagnare și că cifrele urmează să fie reglate la următoarele raportări.

Și la Podul de la Brăila, gradul de execuție a scăzut în februarie față de ianuarie, în ciuda imaginilor care arată progrese pe șantier. În acest caz, reprezentanții CNAIR vorbesc însă de o cifră incorectă de 11,5 pe ianuarie, și că în februarie față de ianuarie lucrările au progresat, de la 10,53% la 11,36%.

Una peste alta, cifrele arată o încetinire a ritmului de lucru la autostrăzi înainte ca pandemia de coronovirus să fi lovit măcar sectorul construcțiilor. Cu atât mai mult, în noul context, este greu de crezut că proiectele vor mai fi finalizate în termenii estimați anterior.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO