1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Dezbaterea iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei, amânată din nou de Comisia juridică din Camera Deputaţilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat pentru a doua oară discutarea iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei prin care se stabileşte că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie.

21 feb, 2017 | Agerpres

Preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a propus amânarea cu o săptămână a dezbaterii pe iniţiativa legislativă şi sesizarea Comisiei pentru regulament care trebuie să decidă care dintre cele două camere parlamentare este prima sesizată în cazul acestor iniţiative.

'Încă nu avem reglementat dacă prima cameră sesizată suntem noi sau este Senatul. În textul Constituţiei avem o enumerare în care se vorbeşte de Camera Deputaţilor şi Senatul, Camera fiind prima, dar este singurul argument pentru care se poate susţine că noi suntem prima camera sesizată, această enumerare. Nu am mai găsit în niciun fel de lege, nici în Constituţie posibilitatea de a vedea care este această cameră, nu avem reglementat corect în Regulament şi în Regulamentul şedinţelor comune procedura de mediere şi dacă există cumva o primă cameră şi o a doua cameră. Drept pentru care, consultându-mă cu colegii de la Senat, am ajuns la concluzia că trebuie să modificăm Regulamentele pentru a scrie clar o procedură şi a avea nişte reguli clare. Propun să sesizez Comisia de regulament, probabil mâine să se întrunească, să facă un raport pentru ca prima şedinţă de plen, adică marţea viitoare, să fie aprobat raportul', a spus Nicolicea la şedinţa Comisiei juridice.

El a adăugat că în acest timp toţi cei care doresc să depună puncte de vedere la proiect o pot face în scris.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO