Dezvoltatorul WDP a trecut pragul de un milion de mp de depozite pe plan local, evaluate la 742 milioane euro

Compania belgiană WDP, care dezvoltă spații logistice și industriale, a decis majorarea investițiilor pe fondul creșterii cererii generate de pandemia de COVID-19. Astfel, de la un plan de investiții de 1,5 miliarde de euro până la sfârșitul lui 2023, dezvoltatorul plusează cu investiții de încă 500 de milioane de euro, printre care și în România, potrivit datelor din raportul financiar al companiei. 
Andrada Ghira - vin, 29 ian. 2021, 07:41
Dezvoltatorul WDP a trecut pragul de un milion de mp de depozite pe plan local, evaluate la 742 milioane euro

„Pandemia de Covid-19 a evidențiat importanța crucială a sectorului logistic mai mult ca oricând. 2020 a marcat un pas semnificativ în planul nostru de creștere pentru 2019-2023 și creștem cu 500 de milioane de euro investițiile până la final din 2023”, a declarat Joost Uwents, CEO WDP. 

Investiții de 116 milioane de euro în 2021

Pe plan local, compania a livrat anul trecut spații logistice cu o suprafață de 223.600 de mp în cinci depozite, în urma unor investiții de 134 milioane de euro, iar pentru acest an are în construcție depozite cu o suprafață totală de aproape 188.000 de mp, care necestită investiții de 116 milioane de euro. Cu depozitele livrate anul trecut, dezvoltatorul a trecut pragul de 1 milion de mp de depozite pe plan local. 

Astfel, dezvoltatorul va livra un depozit de 22.000 de mp pentru retailerul LPP, unul de 10.000 de mp pentru Decathlon, amândouă în parcul logistic de la Ștefăneștii de Jos, dar și un depozit de 58.000 de mp la Craiova și altul de 12.000 de mp la Roman pentru Profi. Un alt depozit de 11.000 de mp pentru Rosti la Păulești este programat pentru livrare anul acesta.

În plus, compania va extinde parcul logistic de la Ștefăneștii de Jos, cu un nou centru de distribuție pentru retailerul polonez Eobuwie, care deține magazinul online ePantofi.ro. De aici, retailerul va deservi piața din România, iar la finalizare depozitul va avea 15.600 de mp. Investiția se ridică la opt milioane de euro, iar proiectul va fi livrat în cel de-al treilea trimestru din acest an.

Un nou depozit se va construi și în parcul logistic din județul Cluj, pentru Fedex. Noua unitate va avea 2.200 mp pentru care investiția este de două milioane de euro. Livrarea spațiului este programata tot pentru trimestrul trei din acest an. 

În 2022 va mai livra un depozit gigant, de 57.000 de mp pentru Profi, la Timișoara.

WDP are în România o cotă de piață de 21% și are un portofoliu de depozite cu o suprafață de 1,09 milioane de mp, evaluat la 742 milioane de euro. Anul trecut, compania și-a asigurat un împrumut de 205 milioane de euro pentru investiții în România de la IFC și unul de 150 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție (BERD).

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...