Digi Mobil şi Huawei au atins viteze de 1,5 Gbps pe reţeaua mobilă, în laborator

Digi Mobil şi Huawei au atins o viteză de 1,5 Gbps pentru download în reţeaua mobilă, în condiţii de laborator, prin agregarea a cinci frecvenţe wireless şi utilizarea unui terminal special.
Economica.net - vin, 17 nov. 2017, 11:41
Digi Mobil şi Huawei au atins viteze de 1,5 Gbps pe reţeaua mobilă, în laborator

„S-au folosit experimental 100 Mhz de spectru radio și astfel s-a atins viteza record de transfer de 1.52 Gbps, iar utilizând doar 80 MHz din spectrul Digi Mobil, s-au atins 1.2 Gbps. Totodată, au fost utilizate cele mai avansate tehnologii mobile 4.5G: agregare de spectru de rang 5, modulație radio 256 QAM, 4×4 MIMO. Dispozitivul de test s-a bazat pe un chipset Huawei HiSilicon Hi1381”, se arată într-un comunicat al RCS & RDS. HiSilicon este divizia care dezvoltă şi produce chipset-uri pentru dispozitive mobile a grupului Huawei.

„Astfel, RCS & RDS continuă tradiția de deschizător de drumuri, începută exact acum 4 ani cu vitezele de 1 Gbps pentru serviciile fixe prin fibră optică, disponibile atât pentru uzul personal al clienților, cât și pentru mediul de afaceri. La baza premierei de 1Gbps a stat rețeaua națională de GPON, dezvoltată și cu tehnologie furnizată de Huawei”, notează compania în comunicat.

Digi se alătură astfel concurenţilor de pe piaţa telefoniei mobile, Orange, Vodafone şi Telekom, care publică periodic teste practice sau experimente în laborator menite să demonstreze performnaţa reţelelor mobile.

După ce smartphone-urile au devenit accesibile şi larg răspândite, acoperirea şi performanţa serviciillor de date mobile au devenit cele mai importante caracteristici care diferenţiază ofertele operatorilor de telefonie mobilă, şi implicit au intrat în prim-planul campaniilor de marketing.

Cei patru operatori mari de telefonie mobilă au anunţat deja planuri pentru dezvoltarea reţelelor mobile bazate pe standardul 5G, care ar trebui să fie disponibile comercial începând din 2020.

„Succesul acestui test demonstrează că, atunci când tehnologia dispozitivelor mobile va evolua suficient pentru a permite astfel de viteze de transfer de date pe scară largă, rețeaua Digi Mobil va fi pregatită să ofere clienților săi experiența 4,5G completă, respectiv o largime de bandă mult mai mare. Aceasta este prioritatea noastră: investiția constantă în acoperirea rețelei și creșterea calității serviciilor. Testarea permanentă de noi soluții și creșterea constantă a vitezei de acces au ca obiectiv deschiderea posibilității pentru clienții noștri să utilizeze aplicațiile prezente sau viitoare în condiții optime, fără restricții și la cele mai accesibile prețuri”, a declarat, ]n comunicat, Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

„Inovarea este în firea noastră, a echipei Huawei; de acceea avem curajul și puterea de a susține succesul industriei de telecomunicații din România. Vom continua colaborarea și vom aduce servicii noi în ajutorul românilor prin puterea tehnologiei pe care o producem”, a spus Kevin Liu, CEO Huawei România.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform......
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe lună
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe ...
Anul 2023 a marcat un record istoric în ceea ce privește numărul asigurărilor facultative de locuință vândute, dacă ...
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi ...
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata ...