Directorul Volkswagen crede că noile modele vor duce la creşterea profitului şi a vânzărilor

Grupul auto german Volkswagen face progrese în eforturile sale destinate creşterii profitabilităţii la principala sa marcă şi pentru 2018 se aşteaptă la rezultate solide graţie mai multor noi modele, a declarat vineri directorul responsabil pentru marca Volkswagen, Herbert Diess, informează Reuters.
Economica.net - vin, 16 iun. 2017, 12:39
Directorul Volkswagen crede că noile modele vor duce la creşterea profitului şi a vânzărilor

Divizia principală a celui mai mare constructor auto mondial este în prezent restructurată şi mai multe mii de locuri de muncă sunt eliminate pe măsură ce compania se străduieşte să depăşească scandalul Dieselgate şi să facă trecerea la automobilele electrice.

Herbert Diess a dezvăluit vineri că în acest an marca Volkswagen va lansa peste 10 noi modele, printre care un model fastback Arteon şi o versiune restilizată a modelului subcompact Polo, unul din cele mai bine vândute modele Volkswagen din toate timpurilor, ceea ce va stimula cererea şi va susţine relansarea mărcii.

‘Facem progrese solide. 2018 va fi un an puternic pentru VW’, a spus Diess cu ocazia unui eveniment de prezentare a noului Polo pentru jurnalişti. Diess a adăugat că lansarea unui nou produs a dus întotdeauna la îmbunătăţirea marjelor.

În primul trimestru al acestui an, marja operaţională a VW a crescut până la 4,6%, de la 0,3% în perioada similară a anului trecut, dar este în continuare sub cea realizată de rivalii francezi PSA Peugeot Citroen şi Renault.

‘Cel mai important lucru este ofensiva de produs din următoarele luni’, a subliniat Diess.

Volkswagen mizează pe modelul Polo pentru relansarea vânzărilor sale pe piaţa europeană, unde în perioada ianuarie-mai 2017 livrările mărcii VW au scăzut cu 0,2% în ritm anual până la 726.000 de autoturisme.

Noul Polo, care urmează să ajungă în reprezentanţe în luna octombrie la un preţ începând cu 12.975 de euro, este principalul produs lansat de VW în acest an, urmat de noul T-Roc, un SUV de mărimea unui Golf, care va fi lansat la finele lui 2017.

Un purtător de cuvânt de la VW a refuzat să precizeze care sunt emisiile de oxid de azot ale noului Polo şi dacă aceste emisii vor respecta obiectivele UE, arătând că la acest moment compania are doar date estimative care nu pot fi făcute publice.

Cu toate acestea, noul Polo va creşte şi mai mult competiţia pe segmentul automobilelor subcompact din Europa, unde Volkswagen concurează cu noua versiune restilizată a modelului Ford Fiesta şi o versiune îmbunătăţită a modelului Renault Clio.

Însă analiştii de la firma de cercetare IHS Markit estimează că modelul lansat de Volkswagen va câştiga această competiţie. Potrivit IHS, numărul de autoturisme Polo livrate ar urma să crească cu 25%, de la 293.700 în acest an până la 368.158 de unităţi în 2025, faţă de o creştere de 2,7% pentru Ford Fiesta până la 328.846 unităţi şi o creştere de 32% a livrărilor de Renault Clio până la 185.525 de unităţi

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...