1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Directorul Volkswagen crede că noile modele vor duce la creşterea profitului şi a vânzărilor

Grupul auto german Volkswagen face progrese în eforturile sale destinate creşterii profitabilităţii la principala sa marcă şi pentru 2018 se aşteaptă la rezultate solide graţie mai multor noi modele, a declarat vineri directorul responsabil pentru marca Volkswagen, Herbert Diess, informează Reuters.

16 iun, 2017 | Agerpres

Divizia principală a celui mai mare constructor auto mondial este în prezent restructurată şi mai multe mii de locuri de muncă sunt eliminate pe măsură ce compania se străduieşte să depăşească scandalul Dieselgate şi să facă trecerea la automobilele electrice.

Herbert Diess a dezvăluit vineri că în acest an marca Volkswagen va lansa peste 10 noi modele, printre care un model fastback Arteon şi o versiune restilizată a modelului subcompact Polo, unul din cele mai bine vândute modele Volkswagen din toate timpurilor, ceea ce va stimula cererea şi va susţine relansarea mărcii.

'Facem progrese solide. 2018 va fi un an puternic pentru VW', a spus Diess cu ocazia unui eveniment de prezentare a noului Polo pentru jurnalişti. Diess a adăugat că lansarea unui nou produs a dus întotdeauna la îmbunătăţirea marjelor.

În primul trimestru al acestui an, marja operaţională a VW a crescut până la 4,6%, de la 0,3% în perioada similară a anului trecut, dar este în continuare sub cea realizată de rivalii francezi PSA Peugeot Citroen şi Renault.

'Cel mai important lucru este ofensiva de produs din următoarele luni', a subliniat Diess.

Volkswagen mizează pe modelul Polo pentru relansarea vânzărilor sale pe piaţa europeană, unde în perioada ianuarie-mai 2017 livrările mărcii VW au scăzut cu 0,2% în ritm anual până la 726.000 de autoturisme.

Noul Polo, care urmează să ajungă în reprezentanţe în luna octombrie la un preţ începând cu 12.975 de euro, este principalul produs lansat de VW în acest an, urmat de noul T-Roc, un SUV de mărimea unui Golf, care va fi lansat la finele lui 2017.

Un purtător de cuvânt de la VW a refuzat să precizeze care sunt emisiile de oxid de azot ale noului Polo şi dacă aceste emisii vor respecta obiectivele UE, arătând că la acest moment compania are doar date estimative care nu pot fi făcute publice.

Cu toate acestea, noul Polo va creşte şi mai mult competiţia pe segmentul automobilelor subcompact din Europa, unde Volkswagen concurează cu noua versiune restilizată a modelului Ford Fiesta şi o versiune îmbunătăţită a modelului Renault Clio.

Însă analiştii de la firma de cercetare IHS Markit estimează că modelul lansat de Volkswagen va câştiga această competiţie. Potrivit IHS, numărul de autoturisme Polo livrate ar urma să crească cu 25%, de la 293.700 în acest an până la 368.158 de unităţi în 2025, faţă de o creştere de 2,7% pentru Ford Fiesta până la 328.846 unităţi şi o creştere de 32% a livrărilor de Renault Clio până la 185.525 de unităţi

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO