IKEA face primii paşi spre construcţia a 10.000 de locuinţe în nordul Bucureştiului

Dezvoltatorul imobiliar Vastint, divizia imobiliară a IKEA, a obţinut în luna iulie certificatul de urbanism pentru construcţia unui ansamblu rezidenţial pe terenul cumpărat anul trecut de la omul de afaceri Teia Sponte. 
Andrada Ghira - mar, 15 aug. 2017, 21:01
IKEA face primii paşi spre construcţia a 10.000 de locuinţe în nordul Bucureştiului

Cea mai mare suprafaţă de teren cumpărată în scop imobiliar urmează să prindă contur. Vastint, braţul imobiliar al companiei care deţinte IKEA, a obţinut luna trecută certificatul de urbanism în vederea obţinerii planului urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia unui ansamblu multifuncţional şi stabilirea tramei stradale, arată datele publice. 

Acesta este un prim pas pe care Vastint îl face în vederea demarării construcţiilor de locuinţe pe terenul de 48 de hectare, cumpărat cu 28,8 de milioane de euro de la omul de afaceri Teia Sponte, potrivit datelor Cushman & Wakefield Echinox. 

Directorul general al companiei, Antoniu Panait, declara anul trecut că pe terenul de pe Gheorghe Ionescu Siseşti se poate dezvolta un proiect de un milion de metri pătraţi construiţi, cu preponderenţă rezidenţial. Terenul se află în imediata apropiere a terminalului Străulești, prevăzut cu stație de metrou și facilităţi park-and-ride. La o suprafaţă medie de 70 de mp pentru o locuinţă, aici ar putea fi construite 10.000 de apartamente. 

Investiţia Vastint se va ridica la câteva sute de milioane de euro şi se va derula pe mai mulţi ani. 

Proiecte de birouri la Timpuri Noi şi Pasajul Basarab 

Vastint România a demarat recent lucrările de construcţie la cea de-a treia clădire de birouri din cadrul proiectului Timpuri Noi Square, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 20.000 de mp. Termenul de finalizare este stabilit pentru a doua jumătatate a anului viitor. Lucările la primele două clădiri de birouri, cu o suprafață închiriabilă totală de 32.000 mp au fost finalizate, şi sunt operaționale. 

În total, proiectul va avea o suprafaţă de birouri de 100.000 de mp, pe lângă care vor fi construite şi blocuri cu apartamente, cu o suprafaţă de 50.000 de mp.

Compania a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme industriale Timpuri Noi, cu o suprafață de 53.000 mp, pentru suma de 34,6 milioane de euro. Oficialii companiei nu au făcut publică valoarea investiţiei.

Vastint mai are în construcţie trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, din zona Carrefour Orhideea, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 41.000 mp de spații de birouri. Punerea în funcțiune este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Terenul aferent proeictului a fost cumpărat în 2011 de la Vastint a cumpărat în 2011 de la Baduc, cu 13 milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...