Procesul lui Dan Voiculescu nu va fi mutat. Doarul ICA rămâne la CAB – surse

Dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) se va judeca în continuare la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanţă.
Economica.net - vin, 11 iul. 2014, 08:30
Procesul lui Dan Voiculescu nu va fi mutat. Doarul ICA rămâne la CAB - surse

Iniţial, informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de surse judiciare, iar în jurul orei 12,00 s-a pronunţat decizia în sala de judecată.

Dan Voiculescu a fost obligat şi la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare.

În aceste condiţii, dosarul ICA rămâne la CAB, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 4 august.

Vineri, în sala de judecată, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, le-a cerut magistraţilor de la instanţa supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă din ţară, declarând că presiunea mediatică excesivă a afectat imparţialitatea judecătorilor de la CAB.

În acest sens, avocatul a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă cu referire la Dan Voiculescu şi dosarul ICA.

El a mai arătat că emisiunile televizate şi articolele din presă au inoculat opiniei publice ideea falsă că Dan Voiculescu ar fi fost implicat în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie a judecătorului Stan Mustaţă de la CAB.

Avocatul a adăugat că, tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea dosarului ICA, deoarece faptele se prescriu în luna decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.

Gheorghiţă Mateuţ a contestat şi modul în care au fost numiţi în dosarul ICA judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, susţinând că decizia Colegiului de Conducere de la CAB nu ar fi legală.

La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanţa supremă să anuleze şi decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri şi acţiuni ale familiei Voiculescu.

‘Tot ce a spus domnul Mateuţ este corect. Într-un stat de drept, instituţiile statului trebuie respectate, lucru pe care eu l-am făcut întotdeauna’, a spus Dan Voiculescu, în sala de judecată.

La ieşirea din sediul instanţei, Dan Voiculescu a afirmat că el respectă Administraţia Prezidenţială, chiar dacă nu este de acord cu tot ce a făcut Traian Băsescu, iar ‘instituţiile nu trebuie confundate cu persoanele’.

‘Faptul că eu nu sunt de acord cu tot ce a făcut Băsescu în mandatele pe care le-a avut ca preşedinte nu înseamnă niciun moment că nu respect instituţia prezidenţială. Pentru că Băsescu a fost, a venit şi va pleca. Instituţia prezidenţială rămâne şi trebuie să avem încredere în ea. Să nu mai confundăm persoanele care sunt vremelnic pe nişte funcţii cu instituţiile’, a precizat Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...