Donald Trump ameninţă că va retrage Statele Unite din NAFTA dacă Mexicul nu opreşte imigraţia

Preşedintele Donald Trump şi-a reafirmat opoziţia faţă de programul DACA, care protejează de deportare imigranţi aduşi ilegal în Statele Unite când erau minori, şi ameninţă că va retrage Washingtonul din pactul comercial NAFTA dacă Mexicul nu opreşte imigranţii care încearcă să pătrundă în SUA.
Economica.net - lun, 02 apr. 2018, 09:45
Donald Trump ameninţă că va retrage Statele Unite din NAFTA dacă Mexicul nu opreşte imigraţia

Liderul de la Casa Albă a acuzat, duminică, Mexicul „că face prea puţin, dacă nu chiar DELOC [sic!]”, să oprească imigranţii din America Latină care încearcă să treacă ilegal frontiera comună pentru a ajunge spre Statele Unite, informează site-ul postului BBC News.

Comentariile preşedintelui american pare să facă referire la un grup de peste 1.000 de imigranţi, majoritatea din Honduras, care călătoresc prin Mexic spre frontiera cu SUA.

Mexicul „râde de legile noastre proaste în domeniul imigraţiei. Trebuie să oprească intrările mari de droguri şi fluxul de oameni, ori voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA. AVEM NEVOIE DE ZID [sic!]”, a scris preşedintele Trump pe Twitter, înainte de sosirea sa la slujba de Paşte, făcând referire la Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).

Liderul de la Casa Albă a îndemnat congresmenii republicani să înăsprească legislaţia antiimigraţie.

„Republicanii trebuie să recurgă la opţiunea nucleară pentru a aproba legi mai dure ACUM. GATA CU ACORDUL DACA[sic!]”, a scris Trump, făcând referire la Deferred Action for Childhood Arrival (DACA), un program iniţiat de Administraţia Obama ce permite unui număr estimativ de 800.000 de tineri aduşi ilegal în SUA când erau minori să locuiască legal în Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a început să acorde subvențiile pentru porcine și păsări
APIA a început să acorde subvențiile pentru porcine și păsări
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor, atât pentru pachetul......
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. UE cere explicaţii
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. ...
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat marţi că a luat decizia să amâne începerea distribuirii vaccinului ...
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franţa a decis să suspende până la noi ordine toate zborurile între Brazilia şi Franţa din cauza îngrijorărilor ...
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
Au apărut veşti bune pentru americanii care s-au îngrăşat în timpul pandemiei de COVID-19: blugii strâmţi nu mai ...