Două avioane ruseşti au perturbat traficul aerian în Irlanda

Un avion a trebuit să-şi schimbe traiectoria şi un altul a suferit întârzieri la decolare pentru a evita două bombardiere ruseşti care traversau fără preaviz spaţiul aerian sub control irlandez în februarie, a anunţat marţi Autoritatea irlandeză a aviaţiei (IAA), informează AFP.
Economica.net - mie, 04 mart. 2015, 04:43
Două avioane ruseşti au perturbat traficul aerian în Irlanda

Incidentul a avut loc la 18 februarie, în aceeaşi zi când avioane ale Royal Air Force (RAF) britanice au intervenit pentru a escorta două bombardiere ruseşti ce zburau în apropierea spaţiului aerian britanic.

Această abordare a fost interpretată ca o demonstraţie de forţă a Rusiei, în contextul tensiunilor legate de conflictul din Ucraina, scrie Agerpres.

Potrivit IAA, transponderele – dispozitive ce permit radarelor să identifice avioanele – bombardierelor ruseşti erau oprite.

‘Decolarea unui avion din Dublin a fost întârziată din cauza activităţii avioanelor militare ruseşti în spaţiul aerian controlat de Marea Britanie’, a afirmat Autoritatea într-un comunicat.

‘Traiectoria unui avion în zbor a fost modificată pentru a asigura că parcursul său era destul de departe de cele două avioane militare ruseşti’, a adăugat Autoritatea.

Acestea erau zboruri comerciale la bordul cărora se aflau ‘sute de persoane’, a raportat ziarul Irish Examiner.

Cu toate acestea, potrivit IAA, ‘nu au fost consecinţe asupra securităţii traficului civil în spaţiul aerian controlat de Irlanda’.

Avioanele militare nu au pătruns în spaţiul aerian sub suveranitate irlandeză, dar au zburat în spaţiul aerian sub control irlandez la 25 de mile marine (46,3 km) de coasta irlandeză între orele 15.00 GMT şi 19.00 GMT, a precizat IAA, citată de AFP.

După incident, ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat că NATO ar trebui să fie gata să răspundă la ‘orice fel de agresiune a Rusiei’.

 

Te-ar mai putea interesa și
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii din domeniu
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii ...
Emma Gamma Limited, un holding din Cipru cu participații în firme care furnizează activități de pariuri și jocuri de noroc și familia Ghețu vor să cumpere împreună șapte companii active......
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
- O serie de noutăţi legislative în domeniul TVA vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 ca urmare a modificării ...
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China, pe fondul majorării ...
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Aproximativ 50% dintre români apreciază că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% ...