1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Două noi parcuri fotovoltaice vor fi realizate în 2016 în judeţul Vâlcea

Judeţul Vâlcea va avea în 2016 două noi parcuri fotovoltaice, unul în comuna Bujoreni, iar cel de-al doilea în oraşul Bălceşti, în parcul industrial, urmând să asigure astfel energia electrică şi pentru companiile care vor dezvolta aici investiţii, potrivit Agerpres.

07 dec, 2015 | Agerpres

În schimb, în Bujoreni, localitatea limitrofă a municipiului Râmnicu Vâlcea unde s-au dezvoltat în ultimii ani trei cartiere rezidenţiale, edilul Alexandru Roşu spune că era necesară o astfel de investiţie.

'Este o energie verde şi sunt convins că prin această investiţie va exista o dinamizare a zonei imobiliare. Din discuţiile cu compania care va realiza această investiţie, avem garanţia că iluminatul stradal şi al instituţiilor publice, primărie, şcoli, dispensar va fi asigurat. Este o investiţie deci extrem de utilă', a declarat primarul Roşu.

La Bălceşti, parcul fotovoltaic care va fi realizat în incinta parcului industrial va asigura energie electrică pentru celelalte companii care vor dezvolta investiţii în zonă.

'Acesta a fost unul dintre argumentele investitorului care va realiza pe un hectar acest parc. Plus că pe lângă acestea de energie electrică ieftină vor beneficia şi instituţiile publice din Bălceşti - şcoli, liceul, parchet, judecătorie, primărie, cămin de bătrâni. Anul viitor va fi gata. Oricum în primăvară se va rezolva şi introducerea gazelor în parc. Noi mizăm pe triunghiul Craiova- Balş-Bălceşti şi pe aducerea unor companii din domeniul componentelor auto pentru uzina doljeană, dată fiind distanţa destul de mică dintre noi şi Craiova', a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul Ion Curelaru.

În prezent, în judeţul Vâlcea există trei parcuri fotovoltaice funcţionale - Horezu, Şirineasa, Mihăeşti şi alte patru în diferite faze de proiect.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO