1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Dr. Leahu deschide trei clinici în Bucureşti, Constanţa şi Oradea, în urma unei investiţii totale de 3,7 milioane de euro

Dr. Leahu, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor dentare din România, deschide astăzi, simultan, trei clinici în oraşele Bucureşti, Constanţa şi Oradea, în care a investit, în total, 3,7 milioane de euro. 

Investiţia în clinica deschisă de dr. Leahu, astăzi, în Constanța se ridică la 1,8 milioane de euro. Clinica are 12 scaune stomatologice şi centru de radiologie. Aceasta e cea mai mare investiţie realizată până acum de dr. Leahu într-o clinică dentară.

În noua clinică din Bucureşti, dr. Leahu a investit 1,3 milioane de euro, iar investiţia în clinica din Oradea se ridică la 600.000 de euro, au spus oficialii companiei pentru Economica. În clinica din Oradea, dr. Leahu speră să aducă, pe termen mediu, pacienţi din ţările Europei Centrale și de Est.

În urma celor trei deschideri de astăzi, reţeaua dr. Leahu ajunge la 12 clinici situate în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, care au în total 86 de scaune stomatologice. Jumătate dintre aceste clinici au fost deschise în 2019.

Dr. Leahu inaugurează și propriul centru de perfecționare pentru medici și asistente.

"Centrul de Perfecționare Dr. Leahu se va adresa tuturor specialiștilor din domeniu, la început de drum sau experimentați, care au deschiderea de a urma programul nostru bazat pe conținut de specialitate, pe protocoale terapeutice aplicabile, pe viziunea și experiența noastră cu pacientul", spune Diana Sali, director operațional la clinicile dentare Dr. Leahu.

Amintim că pe 25 octombrie, reţeaua de clinici dr. Leahu a încheiat plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, într-una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe piața AeRO. Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București (BVB). O parte din bani vor fi investiţi în achiziţia unei clinici din Europa de Vest. Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a BVB. Va fi prima afacere din domeniul dentar listată la BVB. 

Banii vor fi folosiţi pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei şi, în mod particular, pentru achiziția unei clinici în Europa de Vest. Această clinică va fi deja funcțională la momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor veni în ţara noastră să se trateze la clinicile dr. Leahu.

Citeşte şi Dr. Leahu se pregăteşte să-şi listeze afacerea la bursă. Clinicile sale au închis anticipat plasamentul privat prin care au atras 10 milioane lei

Dr. Leahu este al doilea cel mai mare jucător din medicina dentară privată românească, funcţie de cifra de afaceri rulată anual, reiese dintr-o analiză realizată de Economica.

Citeşte şi: ANALIZĂ - Cei mai puternici investitori români din medicina dentară: cine sunt şi ce afaceri controlează

Clinicile dr. Leahu au avut afaceri nete de 29,55 milioane de lei în 2018, cu 70,58% mai mari decât în 2017, şi cu profit net de 1,93 milioane de lei, cu 29,85% mai mic decât în 2017, reiese din calculele Economica, realizate pe baza bilanţurilor depuse la Finanţe de firmele care operează clinicile dr. Leahu.

Citeşte şi: Dr. Leahu: Implanturile şi restaurările întregii danturi în 24 de ore, printre cele mai căutate servicii. 10% dintre pacienţi sunt străini

Implanturile dentare, restaurările întregii danturi în 24 de ore, sistemul CEREC Cad/Cam prin care medicii pun fațete și coroane dentare într-o oră, aparatele dentare, tratamentele bolii parodontale şi serviciile stomatologice pentru copii sunt printre cele mai solicitate servicii în cadrul clinicilor dr. Leahu. Peste jumătate dintre pacienţii clinicilor Dr. Leahu au între 25 de ani şi 44 de ani, iar venitul mediu al pacienţilor clinicilor e de 5.000 de lei, a spus, într-un interviu acordat pentru Economica, medicul Ionuţ Leahu, fondatorul şi CEO-ul clinicilor dentare Dr. Leahu. Medicul a adăugat că circa 10% dintre pacienţii clinicilor sale sunt străini.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO