1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

Dragnea, despre autostrăzi: Dacă termenele nu se respectă, să se ia măsuri; Compania Naţională de Drumuri să poată lucra în antrepriză

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Târgovişte, referindu-se la construcţia de autostrăzi, că trebuie luate măsuri dure dacă termenele nu sunt respectate, iar Compania Naţională de Drumuri să poată să lucreze în antrepriză proprie.

15 mar, 2019 | Agerpres

"Ca să putem realiza într-adevăr autostrăzi în această ţară în viaţa noastră", a completat Dragnea.

Liderul PSD a explicat şi care este mecanismul prin care unele companii iau bani fără a face lucrări.

"Ceea ce ştiu de la ministrul Cuc (ministrul Transporturilor, n.r.), care a spus-o şi primului ministru, că nu mai acceptă şi sper să nu mai accepte niciun fel de compromis şi niciun fel de aranjamente pe care anumiţi funcţionari din anumite companii din România care cu bună înţelegere cu companiile respective, cu totul întâmplător străine, acceptă şi fac documente pentru ca România să plătească penalităţi acestor companii care în loc să lucreze şi să facă autostrăzi încasează zeci şi sute de milioane de euro nefăcând nimic. Deci, termenele trebuie respectate, dacă nu, să se ia măsuri foarte dure", a argumentat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti care sunt aceste măsuri dure care trebuie luate, Dragnea a menţionat rezilierea contractelor, dar şi posibilitatea Companiei Naţionale de Drumuri să poată să lucreze în antrepriză proprie.

"I-am sugerat ministrului Transporturilor, i-am sugerat doamnei prim ministru, care a fost de acord, sunt foarte multe companii în România, care lucrează în România, care nu sunt din România, care câştigă contracte de lucrări. Ulterior vin cu tot felul de solicitări, cu tot felul de pretexte şi nu lucrează. Şi se tot întârzie termenul. Dar în acelaşi timp se acoperă cu hârtii sau cu schimburi de adrese ca şi cum statul este de vină că ei nu lucrează. Şi atunci, măsură dură înseamnă să se rezilieze contractul şi în acelaşi timp, ce am cerut ministrului: să se gândească foarte serios, ca să se reînfiinţeze sau să se redoteze, reformeze, nu ştiu cum să zic mai bine, ca şi Compania Naţională de Drumuri să poată să lucreze în antrepriză proprie, ca să putem realiza într-adevăr autostrăzi în această ţară în viaţa noastră. Acelaşi lucru l-am cerut să se întâmple la CFR Infrastructură, unde avem aceeaşi situaţie", a mai spus Liviu Dragnea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO