Dragnea, despre scrisoarea NN: Conducerea ASF va fi demisă. Guvernul să ceară explicaţii la Ambasada Olandei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că 'scandalul' generat de scrisoarea companiei NN este de fapt 'un fake' pornit de la preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei şi de la conducerea ING din această ţară.
Economica.net - mie, 12 apr. 2017, 18:44
Dragnea, despre scrisoarea NN: Conducerea ASF va fi demisă. Guvernul să ceară explicaţii la Ambasada Olandei

‘În ceea ce priveşte acest scandal, un fake de fapt, despre naţionalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la guvernul olandez şi la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (…) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis aşa ceva’, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a opinat că olandezii ar putea fi ‘supăraţi pe corvete’, dar a arătat că este ‘nepermis’ ceea ce a făcut compania NN întrucât ‘o asemenea informaţie poate să ducă la prăbuşirea unui sistem’.

‘Poate sunt supăraţi pe corvete. Poate, nu ştiu, dar nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici în vreo discuţie în Guvern, nici în vreo discuţie în coaliţie, nici în Parlament despre aşa ceva. Ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF-ul, Guvernul şi Ministerul de Finanţe să-i sancţioneze extrem de dur pentru că trebuie să fie un exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român. Nu există o astfel de discuţie nici măcar informală din punctul nostru de vedere. (…) Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni’, a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că o informaţie precum cea lansată de compania amintită ‘poate să ducă la prăbuşirea unui sistem’.

‘Să nu creadă cineva că se poate glumi cu aşa ceva. (…) Se poate introduce panică în România. (…) Nu intrăm în Schegen pentru că nu vrea Olanda. Foarte bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi ca cu nişte copii. Şi îmi asum absolut tot ce spun’, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a anunţat că la nivel parlamentar ar putea fi făcută o comisie de anchetă pe acest subiect.

‘Dacă Parchetul General nu se autosesizează, şi nu am mari speranţe sau alte preocupări, vom face şi aici o comisie parlamentară care să cheme pe toţi cei implicaţi şi să ne spună această companie de unde a primit această informaţie. Nu putem lăsa lucrurile aşa’, a afirmat liderul social-democrat.

Dragnea a asigurat că nu se pune în discuţie naţionalizarea pilonului II de pensii.

Preşedintele Camerei a mai afirmat că în ceea ce-l priveşte pe preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, precum şi întreaga conducere a acestei instituţii, vor mai rămâne în funcţie doar cât durează procedurile parlamentare despre care a anunţat că vor demara imediat după Paşte.

‘E legat de acest scandal, e legat de scandalul RCA şi de întreaga activitate pentru că e o instituţie care în loc să promoveze o abordare echitabilă, corectă între firmele străine şi cele româneşti, a lovit în firmele româneşti’, a mai spus Liviu Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare – secretar de stat
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare ...
Săptămâna viitoare vor fi comunicate constructorului UMB ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău - Focșani, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel......
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării ...
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ...
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va pregăti şi angaja un grup de şoferi de camion din Maroc, ca o modalitate de a direcţiona migraţia spre sectorul ...