Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu şi i-a spus că îi va retrage sprijinul politic – News.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, Dragnea ameninţând că îi retrage sprijinul politic fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare, au declarat pentru News.ro surse oficiale.
Economica.net - mar, 13 iun. 2017, 07:00
Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu şi i-a spus că îi va retrage sprijinul politic - News.ro

Astfel, în cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate, pentru News.ro.

Conform Mediafax, la acea întâlnire, Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să demisioneze, invocând întârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare şi Investiţii. Premierul  ar fi respins cererea lui Dragnea de a demisiona.

Doar miniştrii Agriculturii, Muncii şi Internelor ar fi trecut evaluarea făcută de liderii PSD – surse

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt singurii social-democraţi care ar fi trecut evaluarea pe care au făcut-o liderii PSD privind activitatea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, în urma evaluării miniştrilor şi a stadiului implementării măsurilor din programul de guvernare, doar miniştrii Agriculturii, Muncii şi Internelor au respectat termenele şi şi-au îndeplinit sarcinile.

Sursele oficiale au mai afirmat că ceilalţi şi premierul Sorin Grindeanu nu ar fi reuşit să treacă cu bine peste această evaluare.

De altfel, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Parlament, că a trecut evaluarea PSD asupra membrilor Guvernului şi că, oricum, ea nu a avut niciun fel de emoţie, deoarece ministerul pe care îl conduce şi-a respectat toate termenele pentru implementarea măsurilor.

Şi ministrul Carmen Dan a spus că rezultatele evlauării asupra ministerului pe care îl conduce au fost favorabile: „Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta”, a spus Carmen Dan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (…) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

La o întrebare privind reacţia partidului în cazul în care Sorin Grindeanu va refuza să demisioneze, în pofida unei eventuale decizii a PSD, Dragnea a răspuns: ”Nici n-am văzut unde e soba, unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile (…) Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta”.

Liviu Dragnea a mai spus, duminică, la România TV, că a fost încheiată evaluarea miniştrilor în interiorul PSD, urmând ca pachetul de propuneri pentru remedierea întârzierilor în aplicarea programului de guvernare să fie finalizat în cursul zilei de luni.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu afirma, într-o postare pe Facebook, că România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care o pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii, dar că pentru asta este nevoie de stabilitate şi predictibilitate. El amintea că votul din decembrie 2016 a arătat că şi românii vor acelaşi lucru „un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil”, iar încrederea acordată de români „nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt instabilitate”.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...