1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Dragnea: Nu susţin o lege care să mărească impozitele şi taxele locale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu susţine o lege care să mărească impozitele şi taxele locale.

19 mar, 2018 | Agerpres

Întrebat cum comentează o declaraţie a liberalilor, potrivit căreia PSD vrea să majoreze impozitele locale prin noul Cod al finanţelor publice locale, Liviu Dragnea a arătat că nu este de acord cu un astfel de act normativ şi, din ce ştie el, nici Guvernul.

'Nu au nicio legătură măsurile fiscale adoptate de Guvern cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord şi nu o să fiu în continuare să susţin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele şi taxele locale. Eu nu susţin aşa ceva şi PSD nu va susţine aşa ceva, pentru că nu e nevoie', a spus, la Parlament, liderul PSD.

El a precizat că nu a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea acestui subiect, dar s-a arătat convins că Executivul nu susţine astfel de măsuri.

'Nu am avut o discuţie. Eu acum am aflat despre asta şi sunt convins că nici doamna Dăncilă nu a fost informată despre asta. Când va ajunge la Guvern aşa ceva, sigur că doamna Dăncilă va avea o discuţie cu noi în coaliţie. Dar, din câte ştiu, nici dumneaei nu susţine aşa ceva', a adăugat preşedintele Camerei.

Recent, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia Guvernului să nu majoreze impozitele locale şi a anunţat că liberalii vor fi împotriva oricărei iniţiative de acest fel.

'Florin Roman (n.r. - deputat PNL) a tras un semnal de alarmă pe care îl trag şi eu. Pe ascuns la nivel guvernamental, cu complicitatea celor mai importanţi primari PSD, Robert Negoiţă, mâna dreapta a doamnei Firea, evident că şi doamna Firea e la curent cu acest lucru, se pregăteşte majorarea dramatică a taxelor şi impozitelor locale prin modificarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor locale şi a finanţelor publice. E vorba de majorări de trei până la şase ori a actualelor impozite locale. (...) Este o ameninţare care este la adresa fiecărui cetăţean, fiecărei firme din România. (...) Vom fi categoric împotrivă, atragem atenţia Guvernului să nu vină cu astfel de aberaţie fiscală care să completeze peisajul catastrofal din domeniul fiscal adus de guvernarea PSD-ALDE', a afirmat duminică Orban, la sediul central al PNL.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO