Dragnea: Nu vom lua nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că la nivelul conducerii partidului nu s-a luat şi nu se va lua nicio măsură care să ducă la naţionalizarea sau la desfiinţarea pilonului II de pensii.
Economica.net - lun, 21 mai 2018, 11:06
Dragnea: Nu vom lua nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii

El a dezminţit public astfel de informaţii, citând în context articolul din Codul penal care se referă la comunicarea de informaţii false (‘Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani’).

‘O informaţie de acest gen, care este sută la sută mincinoasă, poate destabiliza într-adevăr economic şi social România şi poate aduce atingere securităţii naţionale. Nu ştiu ce a spus dl şef de la Prognoză. O guvernare se exercită în baza unui program de guvernare aprobat în Parlament şi care este public. În ceea ce priveşte pilonul II de pensii, obiectivele noastre au fost asumate şi susţinute şi sunt susţinute în continuare şi anume primul obiectiv este ca în următoarea perioadă Ministerul Muncii şi nu numai să finalizeze o analiză riguroasă, exhaustivă a tuturor datelor financiare, pentru a se putea prezenta tuturor cetăţenilor României informaţiile financiare referitoare la nivelul de pensii pe care îl va avea un cetăţean român care este doar în pilonul I şi nivelul de pensie pe care îl va avea un cetăţean care este şi în pilonul I şi în pilonul II. Al doilea obiectiv este ca cetăţeanul român, odată informat, să aibă posibilitatea să opteze unde consideră dumnealui personal că este mai bine să rămână – doar în pilonul I sau şi în pilonul I şi în pilonul II’, a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

În consecinţă, a arătat liderul social-democraţilor, nu există o decizie privind desfiinţarea sau naţionalizarea pilonului II de pensii.

‘Deci nu există niciun fel de decizie adoptată în Guvern, decizie adoptată în partid, o decizie adoptată în coaliţie, care să cuprindă următoarele lucruri: 1 – nu s-a discutat, nu se discută şi noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii aşa cum a început să se rostogolească prin anumite televiziuni şi îi rog cu foarte mare respect să nu se mai rostogolească astfel de informaţii mincinoase. 2 – Nu există nicio decizie pentru a se înlocui contribuţiile care acum merg de la bugetul asigurărilor sociale de stat către pilonul II de pensii. Deci în primul rând nu este vorba de bani privaţi, pentru că poate unii oameni aşa înţeleg, pentru că poate în mod deliberat se comunică aşa. (…) Aici este vorba de contribuţiile pe care toţi le avem la sistemul de pensie, care merg în bugetul asigurărilor sociale de stat – 3,75% din această sumă merge la pilonul II. Deci nu se naţionalizează pilonul II şi nu se înlocuieşte această contribuţie, această parte de 3,75% din tot bugetul de pensie cu impozitul pe venit, cu o cotă din impozitul pe venit, aşa cum am înţeles că acest domn de la Comisia de Prognoză a propus. Pot fi idei, pot fi păreri, este problema dumnealor. Programul de guvernare a fost un program votat public de cetăţeni, a fost un program votat în Parlament, program care va fi implementat. Eu vă rog pe dvs să rămâneţi cât de mult se poate, cât este posibilul sau cât sunteţi lăsaţi ancoraţi în realitate şi în programul de guvernare’, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Grâul şi lactatele continuă să împingă în sus preţurile mondiale la alimente
Grâul şi lactatele continuă să împingă în sus preţurile mondiale la alimente
 Indicele global al preţurilor produselor alimentare şi-a continuat creşterea în luna noiembrie, pentru a patra lună ...
E.On folosește mai nou un robot pentru a rezolva cererile de racordare la rețeaua electrică
E.On folosește mai nou un robot pentru a rezolva cererile de racordare la rețeaua electrică
E.On România anunță că operatorul rețelei de distribuție din grup, Delgaz Grid, a implementat un robot, Imobot, pentru ...
România a avut şi în 2019 cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE, 34,9%
România a avut şi în 2019 cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE, 34,9%
Deficitul global de încasare a TVA în statele membre ale UE a scăzut cu aproximativ şapte miliarde euro în 2019 comparativ ...