Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță, a anunțat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, după o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Operatorul în cauză ar fi Tim Rail Cargo, conform informațiilor vehiculate în grupul jurnaliștilor pe Transporturi.
Ion Dobreanu - joi, 29 iul. 2021, 13:28
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Potrivit ministrului, Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță.
De asemenea, la nivelul Ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora, potrivit lui Drulă.
Acesta a adaugăt că a convocat vineri reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați.
accident fetesti
„Deciziile vin după al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România din ultima perioadă. Aceste incidente – soldate din fericire fără victime omenești – provoacă un disconfort uriaș pasagerilor și pagube însemnate la infrastructură”, a spus ministrul Transporturilor.
În urma accidentului de noaptea trecută, de la Fetești, vor fi înregistrate întârzieri pe ruta București – Constanța până la efectuarea reparațiilor. Circulația nu va fi însă blocată, a dat asigurări șeful Transporturilor.
„Operațiunea este de amploare: 16 vagoane și o locomotivă răsturnate sau deraiate, dar toate echipele CFR SA sunt în teren deja pentru a scurta la maximum perioada de deranj asupra traficului.
Pe alt front, bătălia pe care o duc este cea de finanțare a sistemului feroviar, care are nevoie de capitalizare masivă după ani de subfinanțare și pierderile cauzate de pandemie”, a mai spus Drulă.
El a ținut să precizeze că pe partea de investiții din fonduri europene „stăm excelent la minister”: 3,1 miliarde de lei la zi (cu +22% mai mult ca anul trecut la 31 iulie și aproape dublu față de aceeași perioadă din 2019). „Așa cum arată prognoza, ne vom atinge până la sfârșitul anului ținta propusă de 8 miliarde de lei”, a estimat ministrul.
accident fetesti
Acesta a subliniat că se face cu fonduri de la bugetul de stat capitalizarea sistemului feroviar. „Și aici cu pierderile acumulate din anii trecuți + efectul pandemiei, e nevoie de alocarea de sume suplimentare semnificative, așa cum am justificat în cererea de rectificare a bugetului către Ministerul Finanțelor. La rectificarea bugetară, feroviarul trebuie să fie prioritatea absolută”, a conchis Drulă.
Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti – Constanţa a fost blocat joi în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din cauza din cauza tamponării a două trenuri private de marfă, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe Litoral au circulat pe rută deviată, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.
Te-ar mai putea interesa și
Medvedev susţine că obiectivul SUA şi al aliaţilor acestora ar fi de a „distruge Rusia”
Medvedev susţine că obiectivul SUA şi al aliaţilor acestora ar fi de a „distruge Rusia”
Şeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, a declarat luni că Rusia îşi va atinge obiectivele în......
TP-Link lansează pe piața din România primul său sistem Mesh cu tehnologie Wi-Fi 6E
TP-Link lansează pe piața din România primul său sistem Mesh cu tehnologie Wi-Fi 6E
TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează ...
Toată Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost scoasă la licitație. A fost publicat și anunțul pentru lotul 1, care va face legătura cu Sibiu – Pitești
Toată Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost scoasă la licitație. A fost publicat și anunțul pentru lotul 1, care ...
Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 din Autostrada Sibiu - Făgăraș (14,25 km) a fost ...
Centrala de la Brazi a Petrom, ultima investiție semnificativă în sectorul energetic, a împlinit 10 ani. A produs de atunci peste 32 TWh
Centrala de la Brazi a Petrom, ultima investiție semnificativă în sectorul energetic, a împlinit 10 ani. A produs de ...
OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, celebrează 10 ani de la punerea în funcțiune ...