Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor

În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, a anunțat marți Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI). Noua șosea de aproape șase kilometri este construită din beton de către austriecii de la Porr.
Anemona Andone - mar, 30 nov. 2021, 16:56
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie - Ministerul Transporturilor

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu alături de premierul Nicolae Ciucă au inspectat marți, 30 noiembrie 2021, șantierul obiectivului de investiții “Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură– Podul Prieteniei km 61+400”

Stadiul fizic de execuție pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legătură si 0,62 km lungime drum reabilitat/lărgit) este de 95%. În aceste condiții termenul estimat pentru darea în trafic este data de 20 decembrie 2021, urmând ca finalizarea tuturor lucrărilor să se realizeze până în luna aprilie 2022, spun reprezentanții MTI.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că va continua vizitele neanunțate pe șantierele obiectivelor de infrastructură și că va verifica împreună cu cei de la CNAIR și antreprenorii care este situația reală din teren.

În ceea ce privește obiectivul de infrastructură verificat astăzi, ministrul Sorin Grindeanu a declarat că ”sunt obiective importante pe care trebuie să le livrăm românilor. Era o rușine a noastră ca intrarea în țară să nu arate cum trebuie. Cred ca fiecare dintre noi a văzut cum arăta ieșirea sau intrarea în țară dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat și putem spune că acum avem și noi un drum demn de zilele noastre. Aș vrea sa văd astfel de drumuri peste tot în țară”.

Drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei ar putea fi dat în trafic până pe 20 decembrie, anunța luna trecută și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Ordinul de începere pentru construcţia drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei a fost dat în urmă cu un an, pe 21 octombrie 2020. Antreprenorul este Porr Construct SRL, iar valoarea contractului este de 106,63 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie, iar finanţarea se face prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400 va avea o lungime de 5,72 km. Scopul său principal va fi asigurarea conexiunii rutiere între DN5 şi punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Potrivit CNAIR, drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Totodată, drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare.

Te-ar mai putea interesa și
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase luni mai mult
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase ...
Guvernul vrea să prelungească până la 31 decembrie termenul limită de când este interzisă comercializarea de băuturi în ambalaje fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanția de 50......
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care ...
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...