Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor

În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, a anunțat marți Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI). Noua șosea de aproape șase kilometri este construită din beton de către austriecii de la Porr.
Anemona Andone - mar, 30 nov. 2021, 16:56
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie - Ministerul Transporturilor

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu alături de premierul Nicolae Ciucă au inspectat marți, 30 noiembrie 2021, șantierul obiectivului de investiții “Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură– Podul Prieteniei km 61+400”

Stadiul fizic de execuție pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legătură si 0,62 km lungime drum reabilitat/lărgit) este de 95%. În aceste condiții termenul estimat pentru darea în trafic este data de 20 decembrie 2021, urmând ca finalizarea tuturor lucrărilor să se realizeze până în luna aprilie 2022, spun reprezentanții MTI.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că va continua vizitele neanunțate pe șantierele obiectivelor de infrastructură și că va verifica împreună cu cei de la CNAIR și antreprenorii care este situația reală din teren.

În ceea ce privește obiectivul de infrastructură verificat astăzi, ministrul Sorin Grindeanu a declarat că ”sunt obiective importante pe care trebuie să le livrăm românilor. Era o rușine a noastră ca intrarea în țară să nu arate cum trebuie. Cred ca fiecare dintre noi a văzut cum arăta ieșirea sau intrarea în țară dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat și putem spune că acum avem și noi un drum demn de zilele noastre. Aș vrea sa văd astfel de drumuri peste tot în țară”.

Drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei ar putea fi dat în trafic până pe 20 decembrie, anunța luna trecută și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Ordinul de începere pentru construcţia drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei a fost dat în urmă cu un an, pe 21 octombrie 2020. Antreprenorul este Porr Construct SRL, iar valoarea contractului este de 106,63 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie, iar finanţarea se face prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400 va avea o lungime de 5,72 km. Scopul său principal va fi asigurarea conexiunii rutiere între DN5 şi punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Potrivit CNAIR, drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Totodată, drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare.

Te-ar mai putea interesa și
Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită – platforma Tazz
Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită – platforma Tazz
Ziua Internaţională a Muncii deţine recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an, potrivit datelor transmise de o platforma locală de livrare, care arată că românii comandă de şapte......
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și ...
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...