Duesenberg SJ Speedster a cucerit trofeul „Best of Show” la concursul de eleganță de la Villa d’Este

Ediția din 2023 a celebrului Concurs de Eleganță de la Villa d'Este și-a anunțat câștigătorii. Duesenberg SJ Speedster a fost favoritul juriului, iar Ferrari 250 GT Spyder California, cel al publicului.
Robert Stan - lun, 22 mai 2023, 13:14
Duesenberg SJ Speedster a cucerit trofeul „Best of Show” la concursul de eleganță de la Villa d'Este

Început în toamna lui 1929 sub denumirea „Coppa d’Oro Villa d’Este” și organizat pe atunci de Clubul Automobilistic și Comitetul de Sănătate din Como pe proprietatea Grand Hotel Villa d’Este, acum celebrul „Concorso d’Eleganza Villa d’Este” a avut o nouă reprezentație în perioada 19 – 21 mai 2023.

Dedicat frumuseții mașinilor clasice și atent păstrător al originalității acestora până la ultima piuliță, concursul de eleganță din acest an a scos la lumină sute de vehicule din epoci apuse, iar dintre acestea juriul a decis ca premiul „Best of Show” – BMW Group Trofeo să fie acordat unui Duesenberg SJ Speedster din 1935 avându-l ca designer pe Gurney Nutting.

Gary Cooper, Clark Gable, Greta Garbo sau James Cagney sunt doar câteva dintre vedetele care au condus un Duesenberg în anii 1930. Fondatorii companiei, Fred și August Düsenberg, au emigrat în SUA din Westfalia (Germania) în 1880.

Totodată, grație succeselor din competițiile sportului cu motor, numele Duesenberg – scris acum cu ue – a devenit rapid cunoscut la nivel mondial. Iar producția vehiculelor în serie mică și cu dotări exclusiviste a transformat Duesenberg într-o vedetă a pieței mașinilor dedicate celor cu buzunare largi și pline.

Lansat în 1932, modelul SJ Speedster punea la dispoziția șoferului nu mai puțin de 320 CP, putere cu care mașina reușea să atingă o viteză maximă de aproximativ 220 km/h (140 mph).

Complet original, vehiculul deținut acum de americanul William Lyon a primit premiul „Best of Show”, iar mândrul său proprietar a devenit utilizatorul unui ceas A. Lange und Söhne din aur alb creat exclusiv pentru câștigătorul ediției din 2023 a Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Alături de spectaculosul Duesenberg, a cărui poziție pe prima treaptă a podiumului a fost stabilită de juriu, un Ferrari 250 GT Spyder California din 1961 a câștigat aprecierile publicului devenind câștigătorul premiului popular „Coppa d’Oro Villa d’Este”.

Pentru prima dată în istoria competiției a fost oferit un premiu și pentru sunetul motorului, iar câștigătorul „Canto del Motore” a fost un Porsche 917 K din 1970.

Citește și:
– Concorso d’Eleganza Villa d’Este debutează astăzi, dar cu restricții

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Corpul Gardienilor Revoluţiei - armata de elită a regimului de la Teheran - a avertizat Marea Britanie, Franţa şi Germania că "vor fi trase la răspundere" pentru presupusa apărare a Israelului......
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri, a anunţat, ...
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi (analiză AFP)
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi ...
Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătraţi într-o săptămână în estul Ucrainei, ...
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Guvernul italian a vândut un pachet de acţiuni cu o valoare de 1,4 miliarde de euro la grupul petrolier Eni, în încercarea ...