Dumitru Dragomir susţine că Victor Ponta l-ar fi dat jos de la Ligă

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a susţinut miercuri că premierul Victor Ponta este cel care l-ar fi dat jos de la conducerea LPF cu ajutorul preşedinţilor de cluburi, iar miza ar fi fost vânzarea fără licitaţie a drepturilor de televizare, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 21 oct. 2015, 14:26
Dumitru Dragomir susţine că Victor Ponta l-ar fi dat jos de la Ligă

Dumitru Dragomir s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

În timpul audierii, Dumitru Dragomir a menţionat numele lui Victor Ponta printre cei care l-ar fi dat jos de la şefia LPF.

La ieşirea din sala de judecată, Dumitru Dragomir a fost întrebat de ce a menţionat numele lui Victor Ponta în sala de judecată.

‘Păi ce, nu m-a dat el afară? El şi cu încă unul, să nu-i mai dau numele că este la putere tare de tot acum, i-au convins pe preşedinţi să mă cureţe şi m-au curăţat. Interesul era comisionul de la Liga Profesionistă de Fotbal. După cum ştiţi, drepturile de televiziune de la LPF s-au vândut fără licitaţie acum. O să vedeţi că nu o lasă procuratura nici pe asta aşa de izbelişte’, a declarat Dumitru Dragomir.

În faţa judecătorilor, Dumitru Dragomir a povestit că i-a cunoscut pe Ioan Bendei şi pe Sorin Alexandrescu în perioada când era preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, însă nu era în relaţii de prietenie cu aceştia.

De asemenea, el a relatat un episod din anul 2013, când inspectori de la Garda Financiară i-au cerut mită, însă el a refuzat.

‘În 2013, a venit control de la Garda Financiară la Bodu SRL. Atunci s-au întâmplat nişte lucruri. Cei de la Garda Financiară au cerut contractul în original. Ştiau ce să ceară deoarece toată lumea ştia că RCS era interesată să obţină clădirea pe care o deţineam. În timpul controlului, a venit la mine directoarea economică şi mi-a zis că un membru al echipei de control i-a cerut 5.000 de euro. Au cerut aceşti bani ca să nu mai vină niciodată în control. Le-am zis că eu nu dau şpagă, dacă vor pot să le dau de mâncare la restaurantul meu, însă bani nu le dau. Au luat contractul în original şi au făcut proces verbal ulterior. Fiul meu, care juca tenis cu adjunctul lui Pop de la ANAF, mi-a zis că ar fi trebuit să le dau banii pentru a nu mai fi controlat’, a declarat Dumitru Dragomir.

El a explicat că fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a vrut să îi organizeze un flagrant, dacă le dădea atunci bani inspectorilor de la Garda Financiară.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.

‘În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi’, susţin procurorii.

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...