După 13 ani de la deschiderea ultimului mall în Timişoara, NEPI deschide cel mai nou centru comercial anul acesta

Cea de-a doua fază a centrului comercial Shopping City Timişoara, dezvoltat de fondul de investiţii sud-african NEPI se deschide pe 31 martie. 
Andrada Ghira - mie, 03 feb. 2016, 09:23
După 13 ani de la deschiderea ultimului mall în Timişoara, NEPI deschide cel mai nou centru comercial anul acesta

După finalizarea hipermarketului Carrefour din cadrul centrului comercial Shopping City Timişoara în noiembrie 2015, NEPI va inaugura pe 31 martie galeria comercială a proiectului, construit pe terenul fostei fabrici Dermatita, cumpărată de la fraţii Marius şi Emil Cristescu. 

Noul mall va fi cel mai modern centru comercial din oraş, la 13 ani distanţă de deschiderea Iulius Mall. 

Galeria comercială din Shopping City Timişoara vine cu branduri precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, C&A, New Yorker, Koton, LC Waikiki, CCC, Orsay, Motivi, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Adidas, Pandora, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Colins, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de cel mai mare și mai modern cinematograf din afara Capitalei.

„Investiția NEPI în valoare de 83,8 milioane de euro în Shopping City Timișoara reprezintă mai mult decât dezvoltarea unui centru comercial, este una dintre cele mai mari investiții din ultima perioadă din județul Timiș. De aceea, pentru noi, finalizarea lucrărilor la Shopping City Timișoara (faza a doua) reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de pe agenda acestui an”, spune Tiberiu Smaranda, director executiv NEPI.

Prima fază a proiectului a adus timișorenilor primul hipermarket Carrefour din regiune, alături de alți 25 de retaileri naționali și internaționali, între care amintim Dedeman, Media Galaxy, Noriel, Kendra, Pepco, Help Net, SensiBlu, Opticris, TUI Travel, Zoocenter, Mondex.

Singurul mall modern a fost deschis în Timişoara în 2003, în urma unei investiţii realizată de Iulius Group, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu. 

Deşi puterea de cumpărare a timişorenilor este mai mare decât a locuitorulor din alte oraşe importante din ţară unde au fost deschise malluri după malluri, investitorii au spart gheaţa de-abia anul trecut. Multe dintre proiectele de malluri anunţate pentru oraşul de pe Bega au rămas doar la stadiul de machetă, însă alţi doi investitori vor să ianugureze centre comerciale în următori ani. 

Este vorba de mallul pe care Plaza Centers vrea să în construiască la Timişoara, şi pentru care a obţinut autorizaţia de construcţie, dar şi o finanţare bancară în valoare de 65% din costul proiectului. Un alt investitor care are autorizaţie de construcţie pentru un mall la Timişora este Alpha Group Investments Ltd (AGI), un instrument de investiţii al Alpha Bank. Lucrările de construcţie la Timişoara Centrum, vor fi demarate în primăvara acestui, iar inaugurarea este programată pentru sfârşitul lui 2017, potrivit anunţului companiei.

New Europe Property Investments plc este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...