După ce a depășit Apple în topul vânzărilor de telefoane mobile, Huawei doreşte să ajungă numărul 1 până în 2020

Huawei a depăşit Apple în topul vânzărilor mondiale de telefoane şi a devenit anul acesta cel de-al doilea furnizor de smartphone-uri din lume, în funcție de cota de piață, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Noul obiectiv pentru compania chineză este să treacă locul întâi, deținut în prezent de Samsung, până în 2020.
Lidia Neagu - Dum, 18 nov. 2018, 14:17
După ce a depășit Apple în topul vânzărilor de telefoane mobile, Huawei doreşte să ajungă numărul 1 până în 2020

„Anul viitor, vom fi foarte aproape de numărul unu, poate că vom fi la egalitate cu Samsung. Și cel puțin în anul următor, poate avem o șansă (să fim numărul unu)”, a declarat Richard Yu, CEO al diviziei consumatorilor Huawei, pentru CNBC într-un interviu exclusiv.

Huawei vorbeşte despre telefoane pliabile, tehnologia 5G şi ochelari de realitate augmentată. Dar nu a fost întotdeauna o companie de talie mondială. De fapt, Huawei nu a avut nici măcar propriul smartphone propriu-zis până în 2010, la trei ani după ce Apple a debutat cu primul iPhone.

Compania a devenit una dintre cele mai mari companii de tehnologie din China datorită creșterii echipamentelor de rețea mobilă și este acum unul dintre cei mai mari furnizori din lume pentru această piață. A fost, de asemenea, un producător de design original (ODM), ceea ce a însemnat că a proiectat și fabricat dispozitive pentru alte firme.

Inovaţia a fost cheia ascensiunii Huawei

În 2010, Huawei a lansat primul său smartphone numit IDEOS, cu sistemul de operare de la Google Android și costă aproximativ 60 de euro. Iată ca opt ani mai târziu compania lansează telefoane care au inteligență artificială originale și dotări premium, la preţuri de peste 1.000 de euro.

Trecerea de la o companie ODM la gigantul de azi a fost implementată de către Richard Yu, care a lucrat anterior la divizia de business-to-business (B2B) a Huawei și a devenit CEO al grupului pentru divizia de consumatori în 2012. La acea vreme, câteva tendințe ale pieţei l-au făcut pe Yu să vadă potențialul Huawei pe piaţa telefoanelor, inclusiv trecerea de la telefoanele cu funcții la smartphone-uri și sosirea internetului mobil 4G.

El a decis că Huawei va înceta să producă telefoane clasice și să se concentreze pe smartphone-uri high-end cu baterii mai puternice și ecrane mai mari, adică exact ce cer consumatorii.

CEO-ul declară că îi place să îşi asume riscuri, ceea ce a ajutat Huawei să crească rapid.

„Încurajez echipa să aibă această capacitate de inovare, să facă inovații îndrăznețe, să facă ceva pe care unii oameni ar spune ca este un pic nebunesc, să ne provocăm pe noi înșine și pe industrie”, a declarat Yu pentru CNBC.

Planuri de viitor

Pentru Yu, inteligenţa artificială (AI) va fi o tehnologie cheie care va duce telefoanele inteligente la nivelul următor și va ajuta compania să crească în viitor.

„AI va veni. AI va fi motorul pentru toate serviciile viitoare şi va fi elementar pentru a lucra pe mai multe dispozitive, va conecta toate aplicatiile. Cea mai mari schimbare în următorii zece ani vor fi capabilitățile AI telefoane AI „, a declarat Yu.

În prezent, Huawei lucrează la un telefon pliabil, care va debuta anul viitor și va fi primul telefon cu o capacitate de 5G a companiei. Yu a mai spus că ochelarii de realitate augmentată (AR) se află, de asemenea, în fabrică. Aceste noi tehnologii ar putea oferi un motor de crestere pentru Huawei inainte.

La rândul său, CEO-ul Samsung, DJ Koh, a declarat pentru CNBC într-un interviu din septembrie că compania își schimba strategia pentru smartphone-urile de nivel mediu pentru a aduce mai multe caracteristici inovatoare la telefoanele sale la prețuri mai mici, o mișcare care ar putea ajuta la atenuarea amenințării Huawei. Această strategie a fost văzută la Galaxy A9, primul smartphone din lume cu o cameră de luat vederi quad lentile, lansat în octombrie.

Și Samsung nu va fi ușor de bătut. Acesta a căzut de pe prima poziție de pe piața smartphone-urilor de trei ori în ultimii cinci ani, de obicei doar pentru un trimestru, potrivit datelor de la Counterpoint Research.

Neil Shah, director de cercetare la Counterpoint, estimează că Huawei ar trebui să facă vândă între 30 și 40 de milioane de smartphone-uri pe trimestru mai mult pentru a depăși Samsung.

Dar Shah a spus că vânzările Samsung ar putea să sediminueze din cauza concurenţei acerbe, care ar putea ajuta Huawei să devină numărul unu.

Ambițiile lui Yu sunt mai mari decât smartphone-urile. Acestea vrea ca Huawei să înceapă să dezvolte produse noi, cum ar fi laptopuri şi boxe smart. Yu are ca scop crearea unui ecosistem de dispozitive inteligente.

„Vrem să luăm un rol de lider în următorii zece ani pentru a deveni o soluție integrată de viață inteligentă”, a declarat Yu pentru CNBC.

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu lucrările Porr pentru redeschiderea circulației feroviare pe Podul de la Grădiștea, distrus de inundații în 2005. Termenul de finalizare......
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii și a închiderii temporare a mai multor fabrici
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii ...
Tesla ar putea rata estimările privind livrările din al treilea trimestru, din cauza închiderii planificate a fabricilor ...
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Marcel Ciolacu ...
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația Biden va impune reguli nerealizabile privind combustibilii
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația ...
Propunerea administrației Biden de a ridica standardele de economisire de combustibil până în 2032 nu este fezabilă ...