1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Echipa României a trecut pe primul loc în clasamentul provizoriu al Campionatului European de Securitate Cibernetică

Echipa României a urcat pe primul loc în clasamentul intermediar al competiţiei European Cyber Security Challenge 2019, acumulând 7.432 de puncte, la distanţă de 234 de puncte de a doua clasată, Italia, şi la 550 de puncte de poziţia a treia, ocupată de Austria.

10 oct, 2019 | Agerpres

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), la momentul actual, contorizarea live a punctajului celor 20 de echipe participante este întreruptă, iar rezultatele finale vor fi cunoscute vineri, 11 octombrie, în cadrul Galei de decernare a premiilor, ce va avea loc la Palatul Cercului Militar Naţional.

La punctajele actuale ale competitorilor se vor adăuga calificativele pe care juriul de specialitate urmează să le acorde concurenţilor după ce aceştia vor parcurge o serie de prezentări de specialitate.

Conform rezultatelor intermediare publicate pe site-ul oficial al competiţiei (https://europeancybersecuritychallenge.eu/leaderboard), Germania ocupă locul 4 (cu 6.420 de puncte), Polonia se află pe 5 - cu 6.098 de puncte, Marea Britanie pe 6 - cu 5.826 de puncte şi Franţa pe 7 - cu 5.484 de puncte.

Pe ultimele trei locuri ale ierarhiei se clasează: Elveţia - cu 2.914 puncte, Luxemburg - cu 2.044 de puncte şi Liechtenstein - cu 1.774 de puncte.

Concurenţi din 20 de ţări participă, în perioada 9 - 11 octombrie, la Palatul Parlamentului, la ediţia 2019 a competiţiei European Cyber Security Challenge (ECSC), România fiind prezentă cu o echipă formată din 10 tineri.

Pe lista ţărilor care s-au aliniat la startul competiţiei de la Bucureşti se află: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Elveţia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Portugalia şi Marea Britanie. În acelaşi timp, sunt prezente două ţări pe post de observatori ai competiţiei, respectiv Finlanda şi Malta.

Naţionala României, antrenată de expertul în securitate cibernetică Ioan Constantin din partea Orange România, este formată din: Robert Vulpe (căpitan), Robert Dobre, Dragoş Albăstroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dăncăescu, Cristian Done, Matei Bădănoiu, Alexandru Top, Tudor Moga şi Mihai Cioată.

European Cyber Security Challange (ECSC) este o iniţiativă a Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor (European Union Agency for Network Internet Security - ENISA) şi face parte din Planul de Acţiune pentru Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (UE).

România a obţinut în două rânduri (în 2016 şi 2017) titlul de vicecampioană europeană în securitate cibernetică. La prima ediţie a competiţiei, organizată în 2015 în Elveţia, echipa României a ocupat poziţia a cincea.

Evenimentul de la Bucureşti este organizat de Serviciul Român de Informaţii (SRI), CERT-RO şi ANSSI, în parteneriat cu Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, Microsoft, Palo Alto Networks, eMag, Clico şi Cybertas, iar parteneri media sunt Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Digi24.

Conform datelor ENISA, competiţia europeană dedicată securităţii cibernetice de anul viitor va avea loc la Viena. În acelaşi timp, calendarul ECSC mai cuprinde organizarea concursului la Praga - în 2021, Norvegia (2022) şi Italia (2023).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO