1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Electrica SA apare în executare silită pe lista Fiscului. Ce spune compania

Electrica SA este executată silit de ANAF pentru datorii de 25 de milioane de lei, dar directorul companiei spune că sumele fac încă obiectul litigiilor în instant.

02 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Electrica SA are datorii neplătite la bugetul de stat 25,299 milione de lei, rezultate din TVA şi penalităţi de întârziere, iar, pentru recuperarea lor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat pocedurile de executare silită, potrivit ultimelor date publicate de instituţie la data de 31 octombrie, care se referă la obligaţiile restante către bugetul de stat la data de 30 septembrie

"Este vorba despre litigii cu Fiscul foarte vechi, cîştigate până acum de societate, dar mai există o cale de atac. Este vorba despre nişte calcule eronate din perioada reorganizării sectorului energetic, oricum toate datele sunt publice, şi apar în prospectul de emisiune (de listare la Bursă a Electrica-n.red.)" a declarant pentru ECONOMICA.NET Ion Roşca, directorul general el Electrica.

Întrebat dacă Fiscul a demarat acţiunile de executare, sau a poprit conturile societăţii, directorul societăţii a spus că nu.

"Grupul (grupul Electrica-n.red. ) a contestat de asemenea în instanţă deciziile emise de ANAF în 2012 şi 2013 în sumă de 26 milioane RON, reprezentând dobânzi şi penalităţi aferente taxelor datorate Statului. Grupul nu a înregistrat provizioane în legatură cu această acţiune" se arată, într-adevăr în prospectul de emisiune.

Nu este singura sumă pentru care societatea şi statul sunt în litigiu. "Electrica a depus câteva plângeri împotriva procedurilor de executare silită iniţiate de către ANAF şi a solicitat anularea mai multor decizii emise de către această autoritate. Aceste decizii impun obligaţii fiscale suplimentare asupra Electrica de aproximativ 64,5 milioane RON, reprezentând impozit pe profit, impozit pe venit şi contribuţii de sănătate/asigurări sociale precum şi accessoriile acestor sume (penalităţi de intârziere şi/sau dobândă)" se mai arată în prospect.

Electrica SA grupează trei din cele opt societăţi zonale de distribuţie şi furnizare a energiei electice la care statul este cel mai mare acţionar (Muntenia Nord, Transilvania Sud, Transilvania Nord). Compania a fost listată vara trecută la Bursa de Valori Bucureşti, iar statul a obţinut pentru 51% din acţiuni circa 2 miliarde de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO