Electricele și hibridele, 36% din vânzările de autoturisme Renault în Europa

Vânzările Renault s-au redus cu 16,5% în primul semestru din 2022 pe fondul reculului pieței auto generale, dar și al retragerii din Rusia, una dintre cele mai puternice piețe ale companiei.
Robert Stan - Dum, 17 iul. 2022, 22:15
Electricele și hibridele, 36% din vânzările de autoturisme Renault în Europa

Conform raportului de vânzări pentru primul semestru din 2022, Renault a comercializat la nivel mondial 716.720 de vehicule. în scădere cu 16,5% față de perioada similară din 2021.

În prima jumătate a lui 2022, Renault a înmatriculat în România 4.552 de vehicule, volum corespunzător unei cote de piață de 6,9% (-0,5 puncte față de S1 2021). Cel mai vândut model al mărcii este Megane Sedan, cu un volum total de 890 de unități, urmat de Clio cu 794 de unități.

Pe piața vehiculelor utilitare ușoare, Renault a raportat înmatricularea a 1.376 de unități care au generat cea mai mare creștere în cotă de piață, 19,6%, cu 8,1 puncte procentuale în plus față de perioada similară a anului trecut.

Gama E-TECH, dedicată vehiculelor electrificate, cunoaște un succes în România, reprezentând 30% din vânzările de vehicule de persoane ale mărcii Renault. La vehicule 100% electrice, Renault a contabilizat 150 de unități (3,3% cotă de piață, locul 5 mărci importate). Doar Megane E Tech Electricare aproximativ 300 de comenzi, în condițiile în care vehiculul nu este încă prezent în showroom-urile din rețeaua națională.

În zona de vehicule hibride și Plug-in hibride, compania a raportat un volum total de 820 de unități, din care 350 Captur E-Tech Plug In Hybrid & Mild Hybrid, 407 Arkana E-Tech Hybrid & Mild Hibrid și 63 Clio E-Tech Hybrid.

Revenind la nivel mondial, peste 65% dintre vehiculele vândute au fost electrice și electrificate. Gama E-Tech (sisteme de propulsie electrice și hibride) reprezintă 36% din vânzările de autoturisme Renault în Europa în prima jumătate a anului 2022 (vs 26% în S1 2021), în condițiile în care media pieței este încă sub 30%.

În contextul creșterii prețurilor combustibililor și al penuriei de componente, Renault își construiește oferta orientată în jurul vehiculele care răspund cel mai bine nevoilor clienților săi: cinci modele electrice cu autonomie mare (ZOE, Twingo E-Tech electric, Megane E-Tech electric, Kangoo Van E-Tech electric, Master Van E-Tech electric) și patru modele full hybrid (HEV) cu un consum redus (Clio, Captur, Arkana și Noul Austral – cu cel mai redus consum din categoria sa, mai puțin de 4,5 litri per 100 km, datorită unei noi propulsii full hybrid E-Tech de 200 CP – valori în așteptarea validării).

Noul Megane E-Tech electric completează oferta de vehicule electrice și beneficiază de un puternic demaraj comercial. Primul Renault Megane E-Tech electric a fost livrat clienților din Franța în mai 2022. Lansarea comercială este în desfășurare în toată Europa. Comenzile au ajuns la peste 20.000 de unități, cu cele mai multe vânzări în versiuni de top, cu autonomie de 450 km și Open RLink, cu tehnologie Google® built-in.

Tehnologia full hybrid (HEV) este în plină expansiune, ajungând la 59.000 de unități, +87% față de S1 2021. Această tehnologie este implementată pe modelele de bază ale Renault, cu un mix de 22% pe Clio, 25% pe Captur, 59% pe vânzările Arkana și este de așteptat să fie versiunea de bază a Noului Austral.

În ideea de a realiza vânzări cu valoare adăugată ridicată, Renault și-a majorat vânzările de mașini din segmentul C (compact).

Vânzările Renault în segmentul C au crescut cu 12%, cu peste 95.000 de înmatriculări, câștigând cotă de piață. Succesul Renault Arkana continuă, înregistrând deja peste 40.000 de vânzări. Versiunile E-Tech (HEV) sunt cele mai solicitate de către clienți (59% din mix).

Pentru a-și consolida poziția pe piața extinsă și în continuă creștere a segmentului C-SUV, Renault a deschis precomenzile pentru modelul Austral, chiar dacă lansarea comercială în Europa este programată pentru semestrul al doilea 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Ministrul Educației Sorin Cămpeanu a anunțat joi seară că demisionează din funcție....
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
După ce a testat autocare electrice și cu panouri solare, FlixBus continuă să exploreze noi tehnologii pentru a oferi ...
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru (foto), a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat ...
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Preţul energiei termice livrată în sistem centralizat populaţiei din municipiul Botoşani va creşte, de la 1 octombrie, ...