Electromontaj cumpără RV Active de la Maria-Ruxandra Valeriu pentru 34,5 milioane de lei

Acţionarii Electromontaj, jucător mare pe piaţa construcţiilor energetice, au decis achiziţia tuturor părţilor sociale ale firmei RV Active de la Maria-Ruxandra Valeriu, la preţul de 34,5 milioane de lei, conform unei decizii a societăţii obţinute de Economica.net.
Cristina Şomănescu - mie, 10 apr. 2024, 22:12
Electromontaj cumpără RV Active de la Maria-Ruxandra Valeriu pentru 34,5 milioane de lei

La 20 februarie, adunarea generală extraordinară a acţionarilor Electromontaj a aprobat execitarea dreptului de preempţiune al companiei în legătură cu transferul părţilor sociale ale RV Active, deţinute integral de Maria-Ruxandra Valeriu, în schimbul preţului de 34,5 milioane de lei, se arată în decizia companiei, consultată de Economica.net.

RV Active a fost înfiinţată de Maria-Ruxandra Valeriu în 2022 şi are activităţi ale holdingurilor.
La 31 ianuarie 2023 Valeriu a decis majorarea capitalului firmei sale prin aport în natură cu un număr de 34.517 acțiuni pe care ea le-a deţinut la societatea Electromontaj, în valoare totală de peste 43 de milioane de lei.
După această operaţiune, capitalul RV Active a depăşit 43 de milioane de lei, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net prin portalul Termene.

Electromontaj a încheiat anul 2022 cu cifră de afaceri netă de 441,8 milioane de lei, cu 24% mai mare decât cea din anul 2021, şi cu profit net de peste 13 milioane de lei, cu 42% mai mic decât cel obţinut în anul 2021, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net. Compania a lucrat cu un număr mediu de 1.033 de salariaţi pe parcursul anului 2022, cu 20 de oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2021.

Unul dintre proiectele de amploare ale Electromontaj, în calitate de antreprenor, e linia electrică aeriană 400 kV Cernavodă – Stâlpu.

Proiectul a fost dezvoltat de Transelectrica și implementat de grupul Electromontaj, în calitate de antreprenor.

Proiectul face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală şi din Europa de Sud-Est şi are ca scop consolidarea secţiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre şi restul sistemului european.

Linia electrică aeriană are lungime de 160 de kilometri și străbate teritoriul judeţelor Constanța, Ialomiţa și Buzău.
Linia electrică aeriană include traversarea Dunării în zona Cernavodă şi a braţului Borcea, în apropiere de comuna Stelnica, cu lungime a panourilor de traversare de 2,6 kilometri la Dunăre și de 1,7 kilometri la Borcea. Traversarea va realiza un coridor comun cu traversările Dunării și liniile existente de 400 kV simplu circuit Cernavodă – Pelicanu și Cernavodă – Gura Ialomiței.

Traversarea brațului Borcea a fost realizată cu stâlpi de înaltă tensiune, cu înălțime de 100 de metri, iar pentru traversarea Dunării s-au folosit stâlpi de 150 de metri înălțime. Stâlpii au fost produși de către Electromontaj la fabrica sa de stâlpi metalici zincați și au fost testați în stația proprie de testare din București, una dintre cele mai mari din lume.

La 21 noiembrie 2022, Electromontaj a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru a deveni acționar majoritar al Hidroconstrucția, companie românească specializată în domeniul construcţiilor hidroenergetice şi hidrotehnice.

În afară de compania Electromontaj, din grupul Electromontaj mai fac parte Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, şi Iproeb Bistrița, companie producătoare de cabluri și conductori electrici.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...