Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare Cotroceni

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a investit aproximativ 14,5 milioane de lei pentru primele etape de modernizare a staţiei de transformare Cotroceni, proiect început în anul 2016, cu o durată estimată de trei ani şi o valoare totală de peste 18 milioane de lei, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 12 dec. 2017, 17:20
Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare Cotroceni

Staţia a fost pusă în funcţiune în anul 1974 şi deserveşte, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, zonele Grozăveşti, Regie, Crângaşi, Giuleşti, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Răzoare, Iuliu Maniu şi Drumul Sării, scrie News.ro.

În cadrul proiectului de modernizare a staţiei de transformare 110/10 kV Cotroceni au fost puse în funcţiune noile echipamente de înaltă tensiune, realizate cu module hibride.

„Pe partea de medie tensiune, au fost finalizate lucrările de înlocuire a vechilor instalaţii cu noi celule, compacte. Astfel, echipamentele de tip vechi au fost înlocuite cu echipamente moderne, cu fiabilitate crescută şi dimensiuni reduse”, spun reprezentanţii companiei.

Ei precizează că aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfăşurarea proiectului de modernizare a staţiei de transformare Cotroceni, una dintre staţiile importante din Bucuresti, care alimentează circa 26.000 de consumatori, atât casnici cât şi agenţi economici şi consumatori de importanţă strategică.

„În urma acestor lucrări, staţia Cotroceni a fost introdusă în sistemul Telecontrol, care permite identificarea foarte rapidă a zonelor afectate în caz de defecţiuni precum şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu energie electrică a clienţilor”, adaugă ei.

Sistemul permite realimentare rapidă a locurilor de consum, aducând astfel beneficii clienţilor.

Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 minute, media naţională înregistrată fiind de 290 minute.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Mediului: Bucureştiul se mişcă foarte greu pe partea de calitate a aerului
Ministrul Mediului: Bucureştiul se mişcă foarte greu pe partea de calitate a aerului
 Comisia Europeană şi Ministerul Mediului încă aşteaptă Planul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului (PICA) din partea Primăriei Capitalei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de......
Exporturile de telefoane iPhone produse în India au trecut pragul de un miliard de dolari în ultimele cinci luni
Exporturile de telefoane iPhone produse în India au trecut pragul de un miliard de dolari în ultimele cinci luni
În primele cinci luni ale anului fiscal început în aprilie 2022, valoarea exporturilor de telefoane iPhone produse în ...
NATO ar „elimina” toate „forţele ruse” din Ucraina, dacă Rusia ar folosi arma nucleară, avertizează fostul director al CIA David Petraeus
NATO ar „elimina” toate „forţele ruse” din Ucraina, dacă Rusia ar folosi arma nucleară, avertizează ...
Fostul director al CIA David Petraeus, un fost general cu patru stele, dă asigurări că, în cazul în care Rusia ar folosi ...
RWE va menţine în funcţiune două centrale pe lignit până în luna martie 2024
RWE va menţine în funcţiune două centrale pe lignit până în luna martie 2024
Grupul german de utilităţi RWE va urgenta cu opt ani închiderea termocentralelor sale pe cărbune dar, în acelaşi timp, ...