Enel reduce cu până la 3,8 bani/kwh prețul energiei electrice pentru clienții din serviciul universal, până la 30 iunie

În urma aprobării Ordinului nr. 5/2021 de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, Enel Energie și Enel Energie Muntenia le oferă clienților casnici aflați în piața serviciului universal prețuri reduse, valabile până când aceștia aleg o ofertă pe piața concurențială, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii iunie 2021, arată compania într-un comunicat.
Economica.net - joi, 21 ian. 2021, 12:13
Enel reduce cu până la 3,8 bani/kwh prețul energiei electrice pentru clienții din serviciul universal, până la 30 iunie

Atât în această perioadă, cât și ulterior, clienții vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piața liberă sau dacă rămân pe piața serviciului universal.

“Conform prevederilor Ordinului ANRE, reducerea comercială se va aplica prețului pentru serviciul universal, ceea ce înseamnă că, în final, clientul va plăti o factură mai mică, echivalentă prețului la energia activă din oferta concurețială Enel Simplu Anual, valabilă în prezent”, arată compania.

Care sunt reducerile

Oferta Enel Simplu Anual, la care vor plăti energia electrică toți cei circa 800.000 de clienți ai Enel care nu au trecut încă în piața concurențală presupune un preț al energiei active de 32,9 bani/KWh.

Aceste preț va fi aplicat, pentru acești clienți, în locul actualului preț de serviciu universal, până când aceștia aleg o ofertă concurențială sau, dacă nu fac nimic, până la 30 iunie.

Pentru clienții din zona Muntenia Sud, prețul de serviciu universal este de 0,34 lei/kWh, pentru cei din Banat de 0,367 lei/kWh, iar pentru cei din Dobrogea de 0,356 bani/kWh – este vorba strict despre pețul energiei active, la care se adaugă tarifele de transport, distribuție, certificatele verzi, contribuția de cogenerare, acciza și TVA.

Acest preț va fi înlocuit cu cel de 0,329 lei/kWh, ceea ce înseamnă o reducere de 1,1 bani/kWh pentru clienții de serviciu universal din zona Muntenia, de 3,8 bani pentru cei din Banat, și de 2,7 bani pentru cei din Dobrogea. Sau, procentual, reducerile variază între 3,5% și 10%, aplicabile însă, atenție, doar pentru prețușl energiei active, care înseamnă sub 40% din toată factura.

“Companiile de furnizare Enel din România sunt liderii pieței concurențiale din țară, în urma unor eforturi de informare și comerciale semnificative din ultimii ani, inclusiv extinderea în toată țara a numărului de magazine Enel la aproximativ 70. Aproape 75% din clienții casnici de energie electrică ai Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt deja pe piața concurențială, mai exact 2,1 milioane din aproximativ 2,9 milioane de consumatori”, se mai arată în comunicatul de presă.

Enel România are operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, și este prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

 

Te-ar mai putea interesa și
LiveWire devine marca de motociclete electrice a Harley-Davidson
LiveWire devine marca de motociclete electrice a Harley-Davidson
Cu doi ani în urmă, celebra companie Harley-Davidson lansa LiveWire, prima sa motocicletă electrică. Acum, LiveWire devine o marcă în sine....
Hackerii se folosesc de interesul pentru vaccinare pentru a vă fura datele. Cum vă puteţi proteja
Hackerii se folosesc de interesul pentru vaccinare pentru a vă fura datele. Cum vă puteţi proteja
Atacatorii cibernetici caută în mod constant noi modalități de a fura datele utilizatorilor. Anul trecut, o categorie ...
Onofrei, CBRE: Punctele de interes pentru logistica mare vor fi unde se va intersecta A0 cu celelalte autostrăzi
Onofrei, CBRE: Punctele de interes pentru logistica mare vor fi unde se va intersecta A0 cu celelalte autostrăzi
Sectorul logistic a prins avânt încă de anul trecut pe fondul pandemiei, iar 2021 a început în forță. În plus, perspectiva ...
28 de cazuri de tromboze au fost identificate în SUA la persoane care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu serul de la Johnson & Johnson
28 de cazuri de tromboze au fost identificate în SUA la persoane care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu serul de la Johnson ...
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat miercuri că a identificat 28 de cazuri ...