Europa nu va putea să se descurce fără gaze ruseşti încă mult timp – Lavrov

Europa nu va putea să se descurce fără gaze naturale din Rusia încă mult timp de acum încolo, consideră ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de publicaţia ucraineană Arena.
Economica.net - mar, 14 oct. 2014, 11:34
Europa nu va putea să se descurce fără gaze ruseşti încă mult timp - Lavrov

‘Toată lumea înţelege foarte bine că, încă o lungă perioadă de timp, Europa nu va putea să facă faţă situaţiei fără gaze naturale ruseşti’, a declarat Lavrov, în cadrul unei reuniuni a Asociaţiei de afaceri europene (AEB) – ce regrupează majoritatea companiilor mari străine din Rusia – ce se desfăşoară marţi la Moscova.

În opinia sa, gazele de şist nu vor fi în măsură să înlocuiască importurile europene de gaze ruseşti. Se încearcă convingerea ţărilor europene, inclusiv de peste Ocean, că trebuie să se reorienteze spre furnizările de gaze de şist din SUA şi gaz condensat, a spus Serghei Lavrov, explicând că această variantă este mult mai costisitoare.

‘Aici cel mai important este de a scăpa de politizare şi de a nu le permite politicienilor să adopte decizii care vor pune politicul înaintea economicului’, a spus ministrul rus, adresându-se participanţilor la forumul european de la Moscova.

Potrivit Bloomberg, formaţiunile de şist din Uniunea Europeană conţin suficiente gaze pentru a pune capăt dependenţei de gazele ruseşti pentru aproximativ 28 de ani, cu condiţia ca ţările de pe continent să fie dispuse să-l producă.

În plus, Uniunea Europeană ia în considerare angajarea importurilor de hidrocarburi din Iran ca parte a planului său de a-şi reduce dependenţa de gazele din Rusia.

Te-ar mai putea interesa și
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în următorii zece ani. Ce trebuie făcut
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în ...
Transelectrica arată că, în condițiile valului nou al regenerabilului, sunt necesare investiții de amploare în zona de sud est a țării, propice pentru noi instalări, în special în eolian.......
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din ...
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde ...
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Miercuri dimineața a fost deschisă parcarea de la Cora Pantelimon, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Aceasta este ...