evoMAG mizează pe un plus de 20% la vânzările de vehicule electrice. Trotinetele electrice rămân preferatele românilor

Vânzările de vehicule electrice (trotinete, biciclete, scutere, hoverboard-uri, accesorii pentru categorie) vor crește anul acesta cu aproximativ 20%, pe fondul cererii mai mari pentru astfel de produse, ca răspuns la traficul aglomerat din marile orașe, și din dorința utilizatorilor de a petrece mai mult timp în aer liber, concomitent cu intrarea pe piață a mai multor produse, mai fiabile și mai accesibile, potrivit estimărilor evoMAG.
Lidia Neagu - joi, 08 iul. 2021, 12:41
evoMAG mizează pe un plus de 20% la vânzările de vehicule electrice. Trotinetele electrice rămân preferatele românilor

evoMAG se așteaptă la vânzări de peste 5.000 de trotinete electrice, scutere electrice si biciclete electrice în 2021 și investește permanent în diversificarea portofoliului de produse.

„Urmărind tendințele din Vest, unde micro-mobilitatea electrică a devenit un fenomen social, am considerat încă de la început categoria de vehicule electrice ca fiind una strategică. În 2019, când am lansat categoria, am intrat în forță pe această nișă, cu un stoc mare de produse și foarte multe modele, și ne-am asigurat că vom avea și infrastructura necesară pentru a oferi suport constant, la un nivel foarte ridicat; de aici și înființarea service-ului pentru trotinete electrice, dar și preocuparea permanentă pentru dezvoltarea portofoliului de produse”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că cea mai nouă categorie de produse adăugată este cea a scuterelor electrice, tot mai apreciate de români, datorită fiabilității acestora și pentru care sunt dispuși să aloce, în medie, 8.000 de lei.

În prezent, evoMAG are în portofoliu peste 300  de modele de vehicule electrice, mai mult de jumătate fiind trotinete, de la peste 50 de furnizori interni și internaționali, la care se adaugă peste 150 de modele de accesorii și peste 350 de piese de schimb pentru vehicule electrice, evoMAG fiind și singurul magazin online din România care are service propriu pentru trotinete electrice.

Utilizatorii early adopter sunt deja la a doua achiziție de trotinete electrice

Trotinetele electrice rămân în topul preferințelor românilor, bugetul alocat pentru achiziția unei trotinete electrice fiind, în medie, de 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

În mod obișnuit, clienții care își doresc o trotinetă electrică încep prin a achiziționa produse mai ieftine. Suntem însă în momentul în care deja, cea mai mare parte dintre clienții interesați de aceste produse își cumpără o a doua trotinetă electrică (pentru a o înlocui pe prima) mai rezistentă, mai fiabilă, mai ușoară și cu o autonomie mai mare și, pentru care sunt dispuși să plătească mai mult.

De ce țin cont românii atunci când achiziționează o trotinetă electrică:

  • Autonomia trotinetei,
  • Dimensiunea acesteia,
  • Design,
  • Cât de rapid accelerează,
  • Puterea motorului,
  • Frâne,
  • Timpul de încărcare
  • Dotări (claxon, oglinzi, lumini)
  • Accesorii,
  • Acces la service.

Cât privește profilul clienților pentru trotinetele electrice, acestea sunt achiziționate cu precădere de bărbați (reprezentând 80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care, fie sunt pasionați de mișcare și activități în aer liber, fie vor să găsească o alternativă la aglomerația din marile orașe și să economisească timp în trafic.

Test drive de trotinete electrice la evoMAG

evoMAG pune la dispoziția clienților și posibilitatea testării trotinetelor electrice, fiind singurul magazin online din România care oferă acest lucru. Astfel, trotinetele electrice pot fi testate la showroom-ul evoMAG din Splaiul Unirii, nr. 257 – 259.

De asemenea, evoMAG pune la dispoziția clienților și un service dedicat pentru repararea trotinetelor. Potrivit lui Pătrașcu după achiziționarea unei trotinete electrice, clienții o aduc în service după aproximativ șase luni pentru revizie.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează sute de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite.

evoMAG este companie românească de familie, cu peste 15 ani de experiență în domeniu, fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...