1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Eximtur a înregistrat afaceri de 42 de milioane de euro în 2015

Eximtur, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 42 de milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de rezultatul înregistrat în 2014. 

17 feb, 2016 | | ECONOMICA.net

Din totalula facerilor Eximtur, divizia de business travel şi organizare evenimente a generat 67% din vânzări.
Astfel, divizia de business travel a înregistrat vânzări de peste 29 de milioane de euro, cu 17,33 % mai mari decât cele din anul precedent, a anunţat compania. Această creştere se datorează îmbogăţirii portofoliului cu 125 de noi clienţi, dar şi faptului că o parte dintre clienţii existenţi au decis majorarea volumului de deplasări şi/sau evenimente de afaceri. Eximtur a oferit anul trecut servicii de business travel pentru 117.000 de persoane. 

De asemenea, Eximtur a organizat anul trecut peste 140 de evenimente de tip conferințe, lansări de produse, training-uri, team-building-uri și petreceri de firmă pentru un portofoliu divers de clienți din domeniul farma, IT&C, bancar, producție ciment, industria de componente auto, industria tutunului, domeniul agricol etc. și a oferit servicii de business travel pentru participanți la conferințe, congrese și simpozioane medicale.

Pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Eximtur asigură rezervarea serviciilor de cazare la Cluj-Napoca pentru cei peste 700 de invitați români și străini, personalități marcante din cinematografie - regizori, producători, scenariști, actori și critici de film, dar și jurnaliști.

În ceea ce privește vacanțele, aproximativ 60% dintre clienții Eximtur au ales anul trecut destinații interne, iar restul de 40% le-au preferat pe cele externe. În România, cei mai mulți turiști s-au relaxat, anul trecut, pe litoralul Mării Negre, iar în topul preferințelor au intrat și Băile Felix și Sovata - stațiuni în care s-a investit mult în ultimii ani. Dintre cei care au călătorit în străinătate, cei mai mulți au optat pentru Turcia, Grecia și Bulgaria.

Din cauza situației tensionate din nordul Africii și a atentatelor din ultimii ani în care au căzut victime și turiști străini, Tunisia și Egiptul nu mai sunt, deocamdată, pe lista destinațiilor alese de români. De altfel, Eximtur nu le recomandă. Cererea pentru vacanțe în Turcia a scăzut ușor, tot în contextul tensiunilor din ultimul an, dar va rămâne una dintre primele trei destinații preferate de români dacă situația nu se agravează. 

Cât au plătit românii pentru vacanţe 

Dacă pentru o vacanță în țară un turist a plătit, anul trecut, în medie, 150 de euro, valoarea medie a pachetului este de 350 de euro pentru cei care au ales destinațiile din străinătate. Au existat, însă, și excepții. Un cuplu de români a plătit peste 13.000 de euro pentru 13 nopți de cazare în regim all inclusive de Crăciun și Revelion în Maldive la un hotel de patru stele superior, plus biletele de avion.

În ceea ce priveşte activitatea de vânzare a biletelor de avion, Eximtur a înregistrat vânzări de în valoare de 20,8 milioane de euro, călătorii și servicii externe de 11,9 milioane de euro, călătorii și servicii în România de nouă milioane de euro și alte servicii conexe călătoriilor în valoare de 0,49 milioane de euro.

Planuri pentru 2015

Pentru acest an, compania estimează o creștere a vânzărilor cu peste 5% (2 milioane de euro), bazată pe evoluția ascendentă a segmentului de business travel, dar și pe creșterea constantă a cererii pentru destinațiile interne.

Investițiile companiei sunt orientate spre implementarea de tehnologie de top și soluţii online, specifice domeniului travel, și se realizează integral din surse proprii de finanțare. În ultimii doi ani, compania a investit în tehnologie aproximativ 150.000 de euro.

Compania de călătorii Eximtur a fost fondată în anul 1993 de Lucia și Radu Morariu şi are o rețea de distribuție formată din 29 de agenții proprii şi francizate în 19 orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: Business travel și organizare evenimente, Leisure travel, Incoming și Şcoala de turism. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO